Eerste trailer WO II drama 'HHhH'

Eerste trailer WO II drama 'HHhH'

Nazi Jason Clarke moet dood.

Aangezien de architect van de Holocaust, SS-leider Reinhard Heydrich, nooit de herkenbaarheid heeft genoten van een Hitler, Himmler of Goebbels, lijkt de filmindustrie vastbesloten om daar verandering in te brengen. Het genocidale genie zag vorig jaar zijn misselijkmakende reilen en zeilen al verfilmd in - het niet in Nederland uitgebrachte - Anthropoid. Dit jaar wordt er opnieuw een film geproduceerd over diens persoon, alsmede over de bloedstollende missie om zijn leven voortijdig te beëindigen. De film staat officieel te boek als HHhH, maar wordt ook onder de titel The Man with the Iron Heart uitgebracht.

Jason Clarke speelt in HHhH de nazi-mastermind, samen met zijn vrouw (Rosamund Pike) een fervent aanhanger van Hitlers doctrine. Terwijl Heydrich de ene na de andere misdaad tegen de mensheid begaat, zit het in Londen gebaseerde Tsjechische verzet niet stil. Een link huzarenstuk wordt gepland om Heydrich om te leggen, onder de codenaam Operatie: Anthropoid.

Ook Mia Wasikowska, Jack Reynor, Jack O'Connell en zowaar Barry Atsma zijn te zien in HHhH. De oorlogsthriller wordt geregisseerd door de Fransman Cédric Jimenez (La French, Aux yeux de tous). De film is gebaseerd op het boek van Laurent Binet.

De Nederlandse release van HHhH staat gepland voor 21 september.



NieuwsFilm

meest populair