Waarom Joss Whedon 'Batgirl' maakt

Waarom Joss Whedon 'Batgirl' maakt

En een cameo voor Alicia Silverstone?

Gisteren werd via Variety duidelijk dat Joss Whedon graag een onbekende actrice aantrekt voor de titelrol in het recent aangekondigde Batgirl. Tijdens de première van Guardians of the Galaxy Vol. 2 sprak de Avengers-regisseur ook met The Hollywood Reporter.

"Ik raakte geobserdeerd over hoe jonge vrouwen hardcore genoeg zouden kunnen worden om een mantel om te slaan," zei Whedon over de reden waarom hij een film wil maken over Batgirl. "Zo van, hoe beschadigd is zij?"

Het wordt echter een ander personage dan Batman, aangezien ze gedreven wordt door andere motivaties. "Haar ouders zijn niet vermoord in een steegje. Wie is die persoon, die - niet vanuit een jeugdtrauma - besluit dit leven op te pakken? Hoe intens en gemotiveerd is die persoon? Ik kon gewoon niet stoppen erover na te denken."

Tegenover Comicbook.com ging hij ook nog even in op de vraag of hij al denkt aan een cameo van Alicia Silverstone. Zij speelde Batgirl in het gekraakte Batman & Robin uit 1997. "Het is nog niet in me opgekomen. Ik ben er niet tegen, maar ik zoek niet naar de Easter eggs. Ik probeer nog een film te schrijven!"



NieuwsFilm

meest populair