Blu-Ray Review: Incarnate

Blu-Ray Review: Incarnate

Carice horrort.

Regie: Brad Peyton | Cast: Aaron Eckhart (Dr. Seth Ember), Carice van Houten (Lindsay), David Mazouz (Cameron), Catalina Sandino Moreno (Camilla), Matt Nable (Dan), Keir O'Donnell (Oliver), Breanne Hill (Ilsa), Tomas Arana (Felix) e.a. | Speelduur: 86 minuten | Bioscooprelease: 08.12.2016 | Recensie FT: 1 ster

Regisseur Brad Peyton wist in 2015 met de rampenfilm San Andreas nog een kaskraker vanjewelste op te leveren. Afgelopen jaar verscheen van hem de dertien in een dozijn-horrorfilm Incarnate met Aaron Eckhart en Carice van Houten. Waar andere - ook matige titels - van Blumhouse Productions naar enorme hoogtes weten te stijgen, bleek Incarnate een flop, op eigenlijk alle fronten.

In de $5 miljoen kostende horrorfilm (FT Stercijfer = 4,2), goed voor zo'n $8.9 miljoen wereldwijd, roept een doodsbange moeder de hulp in van wetenschapper Seth Ember wanneer haar 11-jarige zoontje bezeten is geraakt. Ember heeft de unieke gave om in de geest van een bezetene te kruipen en van binnenuit het gruwelijke gevecht met demonen aan te gaan. Maar zodra hij in het onderbewuste van de jongen doordringt, wacht hem een schokkende ontdekking. Ember moet snel een manier vinden om de demon te vernietigen, voordat de jongen hetzelfde lot ondergaat als zijn eigen gezin.

Dutch FilmWorks bracht Incarnate onlangs uit op de blauwe schijf. Hieronder een blik op de schijf en wat je erop aantreft.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: april 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372003831 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Underworld: Blood Wars zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf zie je na het logo van Dutch FilmWorks en de kijkwijzer (16 jaar) de trailers van The Crucifixion, The Taking of Deborah Logan en Jessabelle. Vervolgens start de film; er is geen hoofdmenu.

Beeld

Dutch FilmWorks levert een schijf af met een wisselende beeldweergave. De scherpte is goed aanwezig en over het algemeen voelt het beeld modern en strak aan. Een minpunt is de fletsheid. Dit lijkt te zijn gedaan om de detailweergave in de donkere scènes iets beter te krijgen. Daarnaast voldoende kleuren minder natuurlijk aan, aangezien het contrast te hoog lijkt te liggen. Toch zijn er beduidend slechtere schijven de revue gepasseerd. Al met al, redelijk tot goed te doen.

Geluid

Met een standaard DTS-HD geluidstrack én een beperkt budget moet je niet al te veel verwachten van de geluidstrack. Alles is redelijk basic uitgewerkt, met de standaard opbouwende muzikale ondersteuning en bijpassende schrikgeluiden. Verder is er ook veel dialoog. Overigens zijn er zo nu en dan best aardige surround effects waarneembaar.

Bonusmateriaal

Buitenlandse uitgave beschikken over een korte 'making of', maar Dutch FilmWorks vond het onnodig om deze aan de schijf toe te voegen. Online is er overigens maar weinig te vinden.

Misschien als je Carice wilt zien; basic uitgave

Met Incarnate lijkt niemand zichzelf een dienst te bewijzen. Niet de regisseur en niet de cast. De snelle horrorfilm met bedenkelijk acteerwerk en matig verhaal zal ongetwijfeld fans hebben, maar waarschijnlijk kunnen die beter afstemmen op andere titels van Blumhouse. Er verschijnen er jaarlijks voldoende. Deze Blu-ray uitgave is ronduit basic en belandt ongetwijfeld snel in de 3 = 2 bak.



NieuwsFilm

meest populair