Incarnate

Incarnate (2016)

Faith has failed us.

Een ongelukkige cross-over tussen Insidious (zonder de spanning) en Inception (zonder de intelligentie).
play

4,2 details

  • 91 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
91 Min Verenigde Staten

Seth Ember is een “Incarnate”, wat wil zeggen dat hij in de geest van een bezeten persoon kan duiken om de betreffende demon vervolgens uit te bannen. Wanneer het Vaticaan hem aanstelt een jonge knul te helpen, ontdekt Ember dat het kwaad in dit joch jaren eerder ook al verantwoordelijk was voor de dood van z'n vrouw en kind.

Regie
Brad Peyton
Cast
Tomas Arana, Keir O'Donnell, Carice van Houten, Aaron Eckhart, Catalina Sandino Moreno, Mark Steger, Emjay Anthony, Mark Henry, Matt Nable, Karolina Wydra, David Mazouz, Emily Jackson, Breanne Hill, Vera Miao, Seaonna Chanadet, John Pirruccello, Petra Sprecher, Ashley Green Elizabeth, Natalia Nogulich, Paul Vincent O'Connor, Vanya Asher.
Release
13.05.2016
Release NL
08.12.2016
Release DVD
07.04.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Brad Peyton | Cast: Aaron Eckhart (Dr. Seth Ember), Carice van Houten (Lindsay), David Mazouz (Cameron), Catalina Sandino Moreno (Camilla), Matt Nable (Dan), Keir O'Donnell (Oliver), Breanne Hill (Ilsa), Tomas Arana (Felix) e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2016

Productiehuis Blumhouse hanteert een vast verdienmodel: het onafhankelijk produceren van horrorfilms voor een relatief laag budget, en deze via een brede release door grote studio's om laten zetten in lucratieve kassakanonnen. De formule heeft hen tot dusver geen windeieren gelegd, met franchises als Paranormal Activity, Insidious en The Purge als grootste paradepaartjes. Toch kan niet elk project een voltreffer zijn. Voor ieder succesnummer komt ook een uitglijder voorbij. Het abominabele Incarnate is er een van de laatste categorie, die de plank volledig misslaat.

Ergens op het hoofdkwartier van Blumhouse Productions moet een aantal creatieve geesten peinzend aan een vergadertafel hebben zitten broeden op een nieuwe kraker. Duivelsuitdrijvingen doen het meestal goed, zal een van hen gedacht hebben. Maar wacht, opperde zijn collega, wat nu als we dit combineren met het binnendringen in iemands onderbewustzijn, à la Inception? Toegegeven, het idee op zich is prikkelend. Het jammere is echter dat het creatieve team vervolgens een permanente koffiepauze moet hebben genomen zonder dit alles verder uit te werken tot een onderhoudend verhaal.

alle artikelen (3)

Incarnate Nieuwsberichten