Algemeen

Originele 'Star Wars'-trilogie voorlopig niet op Blu-ray

Tegenvaller voor de fans.

door Bram de Groot om 09:51 in Algemeen
Ondanks de vele geruchten gaan Walt Disney en Lucasfilm (voorlopig) geen werk maken van de re-release van de originele versies van de eerste 'Star Wars'-trilogie van George Lucas. Kathleen Kennedy heeft aangegeven dat zij de films ziet als eigendom van George Lucas. Zeker bij het eerste deel heeft ze gelijk. Dit blijkt uit Steel Saunders' audio-interviews, opgenomen tijdens Star Wars Celebration.

Kennedy geeft aan dat ze niets doet met de versies die Lucas heeft opgeleverd. "Ik zou die nooit aanraken. Ben je gek? Die blijven altijd van hem." zei de vrouw achter Lucasfilm en de huidige successen.

De rechten van de eerste film Star Wars Episode IV: A New Hope blijven voor altijd eigendom van 20th Century Fox. De rechten van de twee vervolgen uit de Original Trilogy én de Prequel Trilogy zouden in 2020 in handen komen van Walt Disney. Mocht er ooit iets gebeuren, dan zal dat waarschijnlijk pas na dat moment gebeuren. Kenners zeggen echter dat er na 2020 nog allerlei afspraken gelden rond de films.

Eerdere berichten, zelfs ondersteund door de MakingStarWars, gaven aan dat er een bioscoop-rerelease zou gaan verschijnen voor de 40e verjaardag van de eerste Star Wars-film uit 1977. Dit zal dus niet het geval zijn.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Geefnie; de Despecialized edition op 720p is perfect (op de blu rays zie je de matt paintings veel te duidelijk)
https://www.youtube.com/watch?v=mGrXO2RDzLg

hij komt blijkbaar op br : https://www.youtube.com/watch?v=KI9YmNBbGDk

Ed Crane

Avatar

Maar... als de rechten voor A New Hope niet liggen bij Disney, maar bij 20th Century Fox... dan betekent dat dus dat Disney plagiaat gepleegd heeft door met The Force Awakens punt voor punt een film te kopiëren waarvan ze de rechten niet hebben.

Interesting.

NieuwsFilm

meest populair