Nieuwe trailer tulpendrama 'Tulip Fever'

Lang uitgesteld, maar toch echt onderweg.

Wie een goed geheugen heeft, kan zich wellicht nog de vorige trailer voor het historische drama Tulip Fever herinneren. De film van Justin Chadwick (The Other Boleyn Girl) had eigenlijk in juli van 2016 al moeten uitkomen, maar werd constant uitgesteld. Voor de meesten zal een opfrisser dus vereist zijn, vandaar een nieuwe trailer voor het kostuumdrama waarin zowel bloemen als Nederland centraal staan.

In het Amsterdam van de Gouden Eeuw volgen we de lotgevallen van de jongedame Sophia (Alicia Vikander), die verliefd raakt op de kunstenaar Jan van Loos (Dane DeHaan), wanneer deze de opdracht krijgt haar vrouwelijke schoonheid op doek vast te leggen. Hoewel ze getrouwd is met een rijke man (Christoph Waltz), koestert ze al snel het voornemen om met de knul een ander leven te zoeken. Daarvoor hebben ze geld nodig, wat ze hopen te verwerven door te gokken op de bloeiende tulpenmarkt. De typisch Hollands geachte bloem is waanzinnig in trek bij de bevolking, wat gepaard gaat met enorme rijkdom, maar ook met misdaad, verlies en ellende.

Ook Jack O'Connell, Holliday Grainger, Cara Delevingne, Zach Galifianakis en Judi Dench zijn te zien in Tulip Fever. Ondanks het verzamelde talent, of de cast overtuigende Nederlanders neer weet te zetten zal de tijd ons leren. Dat het oude Amsterdam wonderschoon wordt weergegeven staat echter buiten kijf.

Tulip Fever dient dit jaar toch heus uit te komen. Een Nederlandse releasedatum is nog niet beschikbaar, maar in de VS staat de film gepland voor 25 augustus.



NieuwsFilm

meest populair