Arthouse

Huub van der Lubbe, Ariane Schluter en Anneke Blok toegevoegd aan cast 'Niemand in de stad' van Michiel van Erp

Als de ouders van de hoofdrolspelers.

door Kaj van Zoelen om 10:34 in Arthouse
Huub van der LubbeAriane SchluterAnneke Blok, Jacqueline Blom,Hans Kesting en Jaap Spijkers zijn toegevoegd aan de cast vanNiemand in de stad van Michiel van Erp. Zij spelen de ouders van de drie hoofdrolspelers. Eerder werd bekend gemaakt dat Minne Koole, Jonas Smulders en Chris Peters de drie hoofdrollen vertolken. Daarnaast is er ook nieuw talent te zien in de film: Sofie Porro, Julia Akkermans en Jip van den Dool spelen belangrijke rollen als studiegenoten van de drie hoofdpersonages. De opnames van Niemand in de stad zijn in volle gang en duren tot en met 31 mei.
 
Waar gaat Niemand in de stad over?

Drie jonge vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. De plotselinge dood van één van hen zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren wat de betekenis is van vriendschap en ontdekken wie ze werkelijk zijn.
 
Niemand in de stad is gebaseerd op de gelijknamige roman van Philip Huff, die tevens het scenario schreef in samenwerking met Marnie Blok.
 
Michiel van Erp

Regisseur Michiel van Erp vierde onlangs zijn 25-jarig jubileum in het vak, en heeft een lange staat van dienst als documentairemaker. Hij werd met dat jubileum in Amsterdam in het Ketelhuis gevierd met een retrospectief. In 1996 brak hij door met de tv-serie Lang Leve..., maar is vooral bekend geworden door documentaires als Pretpark Nederland, Angst, I Am A Woman Now en MH17: Het Verdriet van Nederland. Voor de dramaserie RAMSES won hij in 2014 o.a. de Nipkow Schijf en de Prix Europe. Niemand in de stad is zijn eerste speelfilm.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jochemwijma

Avatar

Met een man als van Erp aan het roer kan het al niet misgaan. En dan heb je ook nog Dijk-frontman van der Lubbe in een film getiteld 'Niemand in de stad'.

NieuwsFilm

meest populair