Brad Pitt over alcoholproblemen, eenzaamheid en therapie

Brad Pitt over alcoholproblemen, eenzaamheid en therapie

Hij geeft zijn eerste interview sinds de scheiding met Angelina Jolie.

Brad Pitt en Angelina Jolie waren sinds 2004 hét favoriete Hollywood koppel, dus het was niet zo vreemd dat toen ze vorig jaar september besloten te scheiden allerlei geruchten de ronde gingen doen, zoals o.a. het onderzoek dat tegen Brad Pitt gestart zou zijn wegens kindermishandeling, dat hij flink afgevallen zou zijn en dat hij al een nieuwe relatie zou hebben met Marion Cotillard, Sienna Miller of Kate Hudson. Niks hiervan werd bevestigd, maar nu laat de 53-jarige acteur zelf van zich horen, in zijn eerste interview sinds zijn scheiding van de 41-jarige Jolie.

Zo liet hij weten dat hij door de scheiding is veranderd en ook anders rollen is gaan uitkiezen: ''Ik ben klaar met het spelen van personages met veel moeilijkheden en problemen''. Toch zegt de acteur dat hij er op sommige vlakken op vooruit is gegaan, aangezien hij vroeger wel de nodige problemen had: ''Toen ik met school klaar was ging er geen dag voorbij dat ik niet aan de alcohol zat en ik rookte regelmatig ook wel een joint. Toen ik een gezin stichtte stopte ik met dat alles, behalve met de drank. En ik erken dat ik vorig jaar wel te veel dronk, het werd echt een probleem. Maar ik ben al een half jaar helemaal nuchter en ik voel me echt veel beter. Ik heb deze laatste maanden geprobeerd mijn zwaktes en fouten weg te werken en op elke mogelijke manier een betere persoon te worden''. Ook is de acteur in behandeling aangezien hij vaak de 'verkeerde' dingen zei: ''Ik heb lang moeten zoeken voordat ik eindelijk de perfecte therapeut vond maar dat is nu gelukt en het gaat goed''.

Maar sommige dingen zullen ook nooit meer hetzelfde zijn: ''Het was altijd druk en chaotisch in huis, overal kwam geluid vandaan, maar nu is het allemaal stil. De eerste paar dagen, weken zelfs, waren erg lastig, het wennen aan de stilte en eenzaamheid''. Pitt bleef dan ook niet veel thuis en verbleef vaak bij vrienden over zoals David Fincher. Ook vertelde Pitt dat hij zijn rol als vader nu anders ziet: ''Ik ben een druk man. Ik luisterde waarschijnlijk niet genoeg, maar familie gaat nu altijd voor. Ik moet er meer zijn voor mijn kinderen en dat ook laten zien, ze hebben hun vader nodig''.

NieuwsFilm

meest populair