Featured

Alles over 'King Arthur: Legend of the Sword'

Guy Ritchie brengt ons zijn versie van de legende.

door Jim Pedd om 18:48 in Featured
Guy Ritchie wil maar liefst zes films maken over het leven van de legendarische Koning Arthur. Donderdag gaat de eerste daarvan in première, Legend of the Sword. In deze special vertellen we je alles wat je over de film moet weten voordat je naar de bioscoop gaat. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, kan bekijk dan hier onze maandtips.

King Arthur: Legend of the Sword

Regie: Guy Ritchie | Cast: Charlie Hunnam (Arthur), Jude Law (Vortigern), Astrid Bergès-Frisbey (The Mage), Djimon Hounsou (Bedivere), Eric Bana (Uther) e.a. | Scenario: Joby Harold, Guy Ritchie e.a. | Speelduur: 126 minuten | Genres: Actie, Avontuur, Drama | Kijkwijzer: 12

Deze film vertelt Arthur's reis van de straat naar de troon. Wanneer Arthur's vader wordt vermoord, pakt zijn oom Vortigern de troon. Bestolen van zijn erfgoed en zijn identiteit, vecht hij zijn weg naar boven via de achterbuurten van de stad. Maar op het moment dat hij het zwaard uit de steen trekt, verandert zijn leven volledig en moet hij zijn ware identiteit accepteren....tegen wil en dank.

Snatch ontmoet Arthur

Zo werd deze film omschreven toen Guy Ritchie hem pitchte. De regisseur wilde een moderne versie van het klassieke verhaal vertellen. "Ik denk dat de beste verhalen een man laten zien op een reis, die hem zijn grenzen doet overkomen en hem laat evolueren in iemand die een groter leven waard is," aldus Ritchie. "In onze versie van het verhaal, begint het leven van Arthur klein. Hij woont in een bordeel, op de straten en leert met zijn maten om te vechten en de wet te ontwijken. Dan dwingen de acties van anderen - sommigen met goede, anderen met niet zo goede intenties hem zijn visie van wat hij kan en wil zijn te veranderen."

Voor Ritchie was het vooral interessant om de film - aangezien die op een legende gebaseerd is - in fantasy te wortelen. De wereld van Arthur wordt dus aangevuld met magie. Daarbij zien we geen draken, maar bijvoorbeeld "olifanten langer dan een voetbalveld en slangen zo groot als metro's." Tegelijk wordt het geen typische fantasyfilm. "Fantasy is normaliter lyrischer, dit is veel harder." Om die reden verschijnt Merlijn bijvoorbeeld nauwelijks in de Legend of the Sword.

Eerste reacties

Er zijn nog geen recensies online verschenen van King Arthur: Legend of the Sword. Naar het schijnt legt Ritchie in de film de magische elementen niet zo goed uit, maar is het verder wel een typische Ritchie film. Je houdt ervan, of niet.

Box office prestaties

Met een budget van 102 miljoen dollar, is er niet zo veel nodig om Legend of the Sword tot een succes te maken. Afhankelijk van de reacties, zal de film vast winstgevend genoeg worden. Voor de Verenigde Staten wordt een redelijk matig openingsweekend van 23 miljoen dollar verwacht, maar een totale verdienste van 67 miljoen dollar. Aangevuld met internationale verdiensten, zou de fantasyfilm toch boven de 200 tot 300 miljoen uit moeten komen.

Trivia

De eerste van een geplande reeks van zes films. | Oorspronkelijk probeerde David Dobkin de film gemaakt te krijgen, met Kit Harington als Arthur. | Andere kandidaten voor de rol van Arthur waren Henry Cavill en Jai Courtney. Zij zaten samen met Charlie Hunnam in een laatste auditieronde.4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Er zijn nog geen recensies online verschenen van King Arthur: Legend of the Sword.
Dat is maf, want vorige week waren wel voorpremiere's geweest.

Om die reden verschijnt Merlijn bijvoorbeeld nauwelijks in de Legend of the Sword.
Maar ondertussen wel een leerling van Merlijn op afsturen. Zij kan alle dieren beheersen waardoor je al gauw een deus ex machina krijgt.

Oh ja, Excalibur veranderd Arthur in een He-Man/Superman, hierdoor wordt praktisch onverslaanbaar. Ze kunnen hier nog mee wegkomen, omdat Arthur nog een "relatie" moet gaan opbouwen met het zwaard. Die onzin kan men niet meer gebruiken voor verdere delen. Ben bang dat ze hierdoor een hoek hebben geschreven.

Frietgezicht

Avatar

De trailers vond ik geen reet aan.

ridjieddo

Avatar

Gaat een ziekelijke grote flop worden

nieuwslaatste nieuws

meest populair