King Arthur: Legend of the Sword (2017)

From myth to legend.

Niet de beste versie van de Arthur-legende, wel een vermakelijke met eigen smoel. Of liever gezegd, een aantal smoelen.
play

5,3 details

  • 126 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Australië
126 Min Verenigde Staten

Dit gedurfde nieuwe verhaal introduceert een jonge en slimme Arthur. Samen met zijn bende is hij de baas in de steegjes van Londonium. Arthur is zich niet bewust van het leven waarvoor hij geboren is, totdat hij het zwaard Excalibur in handen krijgt, en daarmee zijn toekomst. Direct uitgedaagd door de krachten van Excalibur, moet Arthur moeilijke keuzes maken. Met het Verzet en een mysterieuze jonge vrouw genaamd Guinevere, moet hij het zwaard leren gebruiken, zijn demonen confronteren en de mensen verenigen om de wrede tiran Vortigern te verslaan, die zijn kroon gestolen heeft en zijn ouders vermoord.

Regie
David Dobkin
Guy Ritchie
Cast
Jude Law, Charlie Hunnam, Gary Oldman, Joel Kinnaman, Eric Bana, Kit Harington, Djimon Hounsou, Mikael Persbrandt, Annabelle Wallis, Aidan Gillen, Astrid Berges-Frisbey, Neil Maskell, Geoff Bell, Michael McElhatton, Katie McGrath, Daniel Stisen, Poppy Delevingne, Tom Wu, Freddie Fox, Hermione Corfield, Eline Powell, Millie Brady, Kingsley Ben-Adir, Georgina Campbell, Scroobius Pip, Craig McGinlay, Zac Barker, Oliver Zac Barker.
Release
11.05.2017
Release NL
11.05.2017
Release DVD
13.09.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Guy Ritchie | Cast: Charlie Hunnam (Arthur), Astrid Bergès-Frisbey (The Mage), Jude Law (Vortigern), Djimon Hounsou (Bedivere) Eric Bana (Uther), Aidan Gillen (Bill), e.a. | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2017

Koning Arthur is de centrale figuur in de naar hem vernoemde Arthur-legenden. Door de eeuwen heen zijn er ontzettend veel versies en interpretaties van de avonturen van Arthur en zijn ridders van de ronde tafel ontstaan. Geen wonder dus dat we in de twintigste en eenentwintigste eeuw nog steeds films zien over de legendarische, mystieke koning. Ze geven elk hun eigen draai aan de verhalen en personages. King Arthur: Legend of the Sword zal allicht niet herinnerd worden als een van de beste, maar is als moderne versie van het begin van de Arthur-legenden best vermakelijk. Er had alleen wel wat meer kleur in gemogen.

Zoals wel vaker tegenwoordig ziet King Arthur: Legend of the Sword er voornamelijk donker en grauw uit. Alsof het een oorlogsfilm betreft. Het kleurenpalet zegt met grimmige grom: 'neem mij serieus'. Dat is misschien ook wel wat Guy Ritchie wil, met deze update van Arthur als jongeman van 'de straat' van Londinium.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

King Arthur: Legend of the Sword Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

King Arthur: Legend of the Sword

acties