Algemeen

Nieuwe boek 'The Martian'-schrijver meteen opgepikt voor film

Artemis speelt zich af op de maan.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 18:57 in Algemeen
Het succes van The Martian heeft van schrijver Andy Weir een populair man gemaakt. Vandaag heeft hij zijn nieuwe boek aangekondigd, Artemis, en tegelijk een film gebaseerd daarop. Het blijkt dat Fox en New Regency de rechten op het boek vrijwel meteen opgepikt hebben na aankondiging.

Het nieuwe boek speelt zich af in de eerste en tot dusverre enige stad op de maan. Centraal staat crimineel Jazz Bashara. Een synopsis is er ook al: "Leven in Artemis is moeilijk, als je geen rijke toerist of excentrieke miljardair bent. Dus zo nu en dan wat illegale waren smokkelen telt nauwelijks, toch? Niet als je schulden hebt en een baan die nauwelijks de huur dekt. Alles verandert als Jazz de kans ziet de perfecte misdaad te plegen, met een beloning die zo lucratief is dat ze het aanbod niet af kan slaan. Maar het onmogelijke realiseren is slechts het begin van haar problemen, als ze erachter komt dat ze onderdeel geworden is van een samenzwering om de controle over Artemis zelf. En nu is haar enige kans om te overleven een gok die nog gevaarlijker is dan de eerste."

De film wordt geproduceerd door Simon Kinberg en Aditya Sood. Het boek staat gepland voor release op 14 november 2017.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThEnd

Avatar

The Martian was echt een geweldig boek, ben benieuwd.

nieuwslaatste nieuws

meest populair