Geoffrey "Catweazle" Bayldon overleden

Geoffrey "Catweazle" Bayldon overleden

De acteur was vooral eind jaren zeventig beroemd.

De BBC meldt dat acteur Geoffrey Bayldon is overleden. De acteur maakte vooral eind jaren zeventig naam, met zijn rol in kinderseries Catweazle en Worzel Gummidge. Verder was hij gedurende zijn lange carrière nog in veel andere films en series te zien.

Bayldon werd geboren op 7 januari 1924. Hij studeerde in eerste instantie architectuur, maar besloot in de jaren zestig dat zijn voorliefde voor acteren groter was. Hij studeerde vervolgens aan de Old Vic Theatre School en was sinds 1965 in diverse films en series te zien. Zijn debuut was in King Rat (1965), maar niet veel later was hij ook al te zien als Q in Casino Royale (1967).

Zijn beroemdste rol scoorde hij een decennium later, toen hij in de kinderserie Catweazle te zien was. Daarin speelde hij een middeleeuwse tovenaar die per ongeluk in het heden terecht kwam. De serie duurde slechts twee seizoenen, maar was over de hele wereld te zien. In 1979 begon daarna de serie Worzel Gummidge, waarin Bayldon wederom een wat excentriek personage speelde.

Wellicht was dat ook de reden waarom de BBC hem maar liefst twee keer vroeg om de rol van Doctor Who te spelen. Bayldon wees dat allebei te keren af, maar was later wel in een bijrol in de hitserie te zien. Bayldon werd 93 jaar oud.



NieuwsFilm

meest populair