Blu-Ray Review: Sing

Blu-Ray Review: Sing

Om my God, Look at Her Butt!

Regie: Garth Jennings & Christophe Lourdelet | Cast (stemmen OV/NL): Matthew McConaughey/Fedja van Huêt (Buster Moon), Reese Witherspoon/Do (Rosita), Seth McFarlane/Chris Zegers (Mike), Scarlett Johansson/Birgit Schuurman (Ash), Tori Kelly/Holly Mae Brood (Meena), Taron Egerton/Egbert Jan Weeber (Johnny), Nick Kroll/Gordon (Gunter), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Bioscooprelease: 29.12.2016 | Recensie FT: 3,5 ster

Na de verschillende Despicable Me-films werken Universal en vooral Illumination Entertainment aan nieuwe franchises. Zo verschenen verleden jaar maar liefst twee nieuwe projecten, The Secret Life of Pets en Sing. Beide titel werden goed ontvangen en er zijn al vervolgen ingepland. Het muzikale Sing kwam tot een prima $631 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa's, bij een toch best beperkt productiebudget van $75 miljoen.

In Sing (FT Stercijfer = 6,5) wordt in een stad die bewoond wordt door dieren, een talentenjacht georganiseerd door de koala Buster Moon. Hij is de trotse eigenaar van een prachtig theater, dat vroeger heel succesvol was, maar nu oud en vervallen is geworden. Vijf finalisten staan in de spotlight: een muis die liegt en bedriegt, maar prachtig kan zingen; een verlegen tiener-olifant met plankenkoorts; een oververmoeide moeder van 25 biggetjes; een jonge gangster-gorilla die afstand wil nemen van zijn criminele familie en een punk-rock stekelvarken die niet langer in de schaduw wil staan van haar arrogante vriendje. Al deze dieren doen auditie in het theater van Buster en delen de droom die hun leven kan veranderen.

Universal Pictures bracht Sing onlangs uit op een nette Blu-Ray uitgave, met uiteraard bijpassend bonusmateriaal.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: mei 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos (Dolby TrueHD 7.1), Nederlands, Vlaams Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5053083037482 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | 3D Blu-ray | Met dank aan: Universal Pictures

De Dvd en Blu-ray schijven van deze Blu-Ray uitgave van Sing zitten vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Ook is er een code voor de Digitale HD-versie meegeleverd. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf zie je na het logo van Universal Pictures de taalselectie, gevolgd door onder meer een promo voor Despicable Me Minion Mayhem in twee Universal parken. Ook is de trailer te zien van Despicable Me 3. Daarna verschijnt het het geanimeerde hoofdmenu.

Beeld

Universal Pictures weet met deze uitgave indruk te maken als we kijken naar de beeldweergave. Het beeld van de animatiefilm is namelijk glashelder en reten scherp. Ook de kleuren zijn echt fraai, waardoor de animaties van Illumination Entertainment van het beeld afspringen. De animatie is doorgaans ook van een prima niveau met een mooie dieptewerking en uiteraard de nodige ruimte voor details. Klasse.

Geluid

De geluidstrack is met een Dolby Atmos (Dolby TrueHD 7.1) en deze laat de vele muzikale scènes uitstekend uit de verschillende speakers komen. De vele herkenbare liedjes zijn een genot voor voornamelijk de jonge kijker. Verder blijft de dialoog prima te volgen. Er zijn ook Nederlandse en Vlaamse tracks - in Dolby Digital 5.1 - aanwezig en deze klinken overduidelijk is een stuk doffer en "zachter". Ook op dit punt een prima uitgave.

Bonusmateriaal
We werpen hieronder een blik op de inhoudelijke extra's. Er worden namelijk ook veel muzikale extra's meegeleverd, zoals videoclips.


Drie Mini-Movies: Er zijn drie korte animatiefilms te bekijken, met de titels Gunter Babysits, Love at First Sight en Eddie's Life Coach. Deze duren alle drie zo'n 4 minuten. Ook is er een making of te bekijken.

The Making of Sing: Een zeer korte making of die nog geen 5 minuten duurt. Vooral erg promotioneel en weinig echt inhoudelijk te noemen. Er wordt gekeken naar de stemacteurs, de digitale animaties en de regisseur.

Finding the Rhythm: Editing Sing: Een snelle blik op hoe de animatiefilm is gemonteerd. In nog geen 3 minuten.

Character Profiles: In ruim 12 minuten een blik op de personages, met Matthew McConaughey als Buster Moon, Reese Witherspoon als Rosita, Tori Kelly als Meena, Taron Egerton als Johnny, Nick Kroll als Gunter en Garth Jennings als Miss Crawly.

Opnieuw een prima Illumination-titel; nette Blu-ray uitgave

Sing is opnieuw een prima en leuke animatiefilm van Universal en Illumination. De animatiestudio lijkt onderhand de plek over te nemen van het toch flink weggezakte DreamWorks Animation. Komende jaren volgen er meer films, waaronder Sing 2. Het vervolg staat gepland voor 23 december 2020. Deze Blu-ray uitgave is prima in beeld en geluid en wat standaard in de overigens vele extra's.



NieuwsFilm

meest populair