Sing (2016)

Auditions begin 2016

Een theater moet van de ondergang gered worden, dus schrijft een desperate koala een zangwedstrijd uit. Oude wijn in nieuwe zakken smaakt soms best nog wel goed.
play

6,5 details

  • 110 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Musical
  • Familiefilm
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Japan
110 Min Verenigde Staten

Buster Moon is een zingende koala die een ooit enorm succesvol, maar nu gevallen theater runt. Buster is een eeuwige, beetje schurkachtige optimist die het meest van zijn theater houdt en alle doet om deze te behouden. Hij krijgt echter nog een kans om zijn levenswerk nieuw leven in te blazen. Hij organiseert 's werelds grootste zangwedstrijd. Vijf grote zangers melden zich: een muis, een jonge olifant, een overbelaste big, een gangster gorilla en een punk-rock stekelvarken.

Regie
Garth Jennings
Cast
Scarlett Johansson, Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Taron Egerton, John C. Reilly, Seth MacFarlane, Nick Offerman, Jennifer Saunders, Leslie Jones, Peter Serafinowicz, Nick Kroll, Rhea Perlman, Jay Pharoah, Beck Bennett, Asher Blinkoff, Laura Dickinson, Tori Kelly, Adam Buxton, Jen Faith Brown, Jonnie Hall.
Release
08.12.2016
Release NL
14.12.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Garth Jennings & Christophe Lourdelet| Cast (stemmen OV/NL): Matthew McConaughey/Fedja van Huêt (Buster Moon), Reese Witherspoon/Do (Rosita), Seth McFarlane/Chris Zegers (Mike), Scarlett Johansson/Birgit Schuurman (Ash), Tori Kelly/Holly Mae Brood (Meena), Taron Egerton/Egbert Jan Weeber (Johnny), Nick Kroll/Gordon (Gunter), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2016

Een te dik nichterig varken in een te strak geel trainingspak dat een behoorlijk extravagante uitvoering van 'Bad Romance' van Lady Gaga ten gehore brengt. Of een zwoel zingende buffel met een coole blik in de ogen die een hit van Crazy Town vertolkt. En dan zijn er nog drie konijnen die uitdagend met hun pluizige staartjes twerken, een croonende slak, een rappende krokodil en een meidengroep bestaande uit spinnen. Net als bij de vele talentenjachten die onze televisiekanalen vullen, vormen de audities van de animatiefilm Sing het hoogte- of al naar gelang je smaak, het dieptepunt. Met een breed scala aan uiteenlopende dieren kunnen de contrasten lekker vet worden aangezet. Net als in het recente Zootropolis leven de beesten in de wereld van regisseur Garth Jennings en Christophe Lourdelet als mensen. En net als wij tweevoeters hebben ze dromen en onvervulde, verlangens zoals het redden van een theater of het worden van een wereldster.

In een plot dat wel erg sterk doet denken aan de Muppet-film van enkele jaren geleden maken we kennis met koala Buster Moon die als directeur van een theater krap bij kas zit. In een poging om zijn culturele toko te redden besluit de buidelbeer om een talentenjacht uit te schrijven. Door een foutje van zijn chaotische assistente (een hilarische bejaarde hagedis met een glazen oog) komt er een nulletje te veel bij het prijzengeld te staan en stormt de halve dierenstad op de audities af. Tegelijkertijd zien we de diverse kandidaten die zich opmaken voor de race naar de top: een huisvarken met in de originele versie de stem van Reese Witherspoon, een duo rockende stekelvarkens, een muis met een enorm ego en de verlegen meisjesolifant Meena die met haar plankenkoorts alleen haar stem durft te laten horen als niemand kijkt. Dan is er tot slot nog een stoere Britsgebekte gorilla Johnny in jeans en sneakers die zijn zangtalent niet durft te showen tegenover zij criminele vader en vrienden.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Sing Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Sing

acties