Video

Derde trailer voor 'Sing'

Illuminations antwoord op 'Zootropolis' gaat een muzikaal stapje verder.

door Jan Roselaar om 12:51 in Video
Het is niet voor het eerst dat rivaliserende animatiestudio's in hetzelfde jaar aankomen zetten met vergelijkbare onderwerpen. Disney scoorde eerder dit jaar een grote hit met Zootropolis, waarin een wereld vol pratende dieren werd opgevoerd. Illumination Entertainment toont nu een overeenkomstig universum, maar in Sing spreken de inwoners niet alleen, maar zingen ze bovendien.

Koala Buster Moon (stem van Matthew McConaughey) zit in financieel zwaar weer, waardoor zijn ooit roemruchte theater haar deuren dreigt te moeten sluiten. Om dat te voorkomen schrijft hij een zangwedstrijd uit, waaraan alle denkbare diersoorten mee mogen doen. De kans op eeuwige faam trekt een bont gezelschap deelnemers aan, waaronder een gorilla uit een misdadig milieu (Taron Egerton), een varken dat lijdt onder de sleur als huismoeder (Reese Witherspoon), een punk-stekelvarken dat een solocarrière nastreeft (Scarlett Johansson), een muis met een verleden als oplichter (Seth MacFarlane) en een verlegen olifant (Tori Kelly). Helaas kan er maar één winnaar zijn.

Garth Jennings schreef en regisseerde Sing. Hoewel een nieuwkomer op het gebied van animatiefilms, is hij dankzij Son of Rambow en The Hitchhiker's Guide to the Galaxy al wel bekend met hartverwarmende komedie.

Sing draait vanaf 14 december in de bioscoop.1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Indie Jones

Avatar

Dit gaat zeker veel geld in het laatje brengen. Sing combineert twee dingen waar iedereen van houdt: muziek en dieren.

NieuwsFilm

meest populair