Son of Rambow (2007)

Make Believe. Not War.

Twee jochies worden gek op Rambo en maken hun eigen film.
play

6,7 details

  • 96 Min
  • Komedie
  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
  • Familiefilm
  • Frankrijk
  • Verenigd Koninkrijk
  • Duitsland

Son of Rambow’ is de naam van een filmpje dat twee jongetjes met een grote videocamera en nog grotere ambities hebben gemaakt. Deze komedie speelt zich af tijdens een lange zomer in de jaren tachtig, over vriendschap, vertrouwen en de moeilijkheden van het opgroeien.

Regie
Garth Jennings
Cast
Will Poulter, Jessica Hynes, Bill Milner, Jules Sitruk, Paul Ritter, Neil Dudgeon, Tallulah Evans, Emilie Chesnais, Anna Wing, Sam Kubrick-Finney, Rachel Mureatroyd, Finola McMahon, Taylor Richardson, Charlie Thrift, Peter Robinson.
Budget
$ 4.000.000
Opbrengst
$ 6.870.249
Release
22.01.2007
Release NL
23.10.2008
Release DVD
30.06.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Garth Jennings | Cast: Bill Milner (Will Proudfoot), Will Poulter (Lee Carter), Jessica Stevenson (Mary Proudfoot), Ed Westwick (Lawrence Carter), Jules Sitruk (Didier Revol) | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2007

Als recensent hoor je een aantal aspecten van films min of meer objectief te beoordelen en deze mee te nemen in je beoordeling. Klopt het verhaal, wordt er goed geacteerd, is het interessant gefilmd: alles kun je apart analyseren en beoordelen om vervolgens een net sommetje te maken van alle elementen. Maar eigenlijk gebruik je die methode alleen als je niet al een uitgesproken mening had gevormd tijdens het kijken. Het gebeurt vaak genoeg dat een film in principe technisch goed in elkaar zit, maar dat hij niets voor je doet. En soms is er een film waarvan je wel inziet dat het verhaal onevenwichtig is, waarvan sommige elementen gewoonweg niet werken of waarvan het einde eigenlijk veel te zoet is… maar die je toch zo leuk vindt dat je geen zin hebt om te zeuren.

Son of Rambow gaat over twee jongetjes in de periode van hun leven waarin alles nog kan. Will Proudfoot is een klein jochie dat uiterst religieus wordt opgevoed: als er op school een instructievideo wordt getoond moet hij van zijn moeder op de gang gaan zitten, waar hij braaf zijn tijd vult met het maken van fantasierijke tekeningen. Lee Carter is zijn tegenpool, een wildebras en pestkop die ook vaak op de gang belandt, maar dan om heel andere redenen. Maar ook hij heeft creatieve impulsen: hij wil meedoen aan een wedstrijd voor jonge filmmakers en ziet in Will een prima stuntman, lees slachtoffer. Maar als hij Will een illegale kopie van First Blood toont wordt het kleine, brave jongetje een volwaardige partner en ondernemen ze samen het grote avontuur: de film Son of Rambow over de vechtlustige zoon van Rambo die zijn vader uit de jungle moet bevrijden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Als de film bedoeld is als kinderfilm dan is hij volgens mij veel te moeilijk. Maar het is wel een......"

Baski

"...Heb deze inmiddels al twee keer, met plezier, gekeken. De jaren 80 setting is goed gelukt, actere......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Son of Rambow

acties