The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005)

The answers to what's out there are in here.

Een geslaagde poging om één van de grappigste boeken ooit te verfilmen.
play

6,4 details

  • 109 Min
  • Avontuur
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
109 Min Verenigde Staten

De Aardling Arthur Dent heeft een slechte dag. Zijn huis staat op het punt met de grond gelijk gemaakt te worden, en hij ontdekt dat zijn beste vriend Ford Prefect afkomstig is van een kleine planeet nabij Betelgeuse. Alsof dit nog niet genoeg is komt hij er achter dat de aarde op het punt staat vernietigd te worden om plaats te maken voor een intergalactische snelweg. Arthur weet samen met Ford net op tijd z'n planeet te verlaten, wat het begin is van een bizarre trektocht door het heelal. Zijn enige houvast: het Intergalactisch Liftershandboek.

Regie
Garth Jennings
Cast
John Malkovich, Martin Freeman, Zooey Deschanel, Kelly Macdonald, Warwick Davis, Stephen Fry, Richard Griffiths, Mos Def, Thomas Lennon, Anna Chancellor, Bill Bailey, Simon Jones, Su Elliot, Dominique Jackson, Mark Longhurst.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 104.478.416
Release
15.01.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Garth Jennings | Cast: Martin Freeman (Arthur Dent), Sam Rockwell (Zaphod Beeblebrox), Mos Def (Ford Prefect), Zooey Deschanel (Trillian) e.a | Speelduur: 109 min.

Wanneer er een succesvol boek wordt verfilmd weet je een paar dingen zeker: er zal een horde 'fans' opstaan die gaat roepen dat het boek toch beter was, dat die bepaalde scène er in had gemoeten, of anders uitgebeeld, of wat dan ook, én daar zal iemand op reageren met de opmerking dat je films niet met het boek mag vergelijken, omdat het twee compleet verschillende media betreft, of omdat de schrijver het boek nooit bedoeld zou hebben als filmscript. 'The Hitchhiker's Guide to the Galaxy' is echter niet zomaar een boek...

Arthur Dent heeft het niet gemakkelijk: op het moment dat zijn huis met de grond gelijk wordt gemaakt om plaats te maken voor een snelweg, vertelt zijn beste vriend Ford Prefect dat hij eigenlijk een buitenaards wezen is, en dat de Aarde op het punt staat gesloopt te worden om plaats te maken voor een intergalactische snelweg. Hun enige kans om te overleven is om heel snel een lift te krijgen van een voorbijvliegend ruimtevaartuig.

videotrailers & clips

alle artikelen (35)

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy Nieuwsberichten