Lady Gaga's emotionele eerbetoon aan overleden vriendin Sonja

Lady Gaga's emotionele eerbetoon aan overleden vriendin Sonja

"I was 23, she was 35. I was spiralling out and she was so alive. A Texas girl real strong taught me this strong song. So when I start to bawl, she says: "Let your teardrops fall"..."

Vocaliste en actrice Lady Gaga, wiens echte naam Stefani Germanotta is, heeft een ontroerend eerbetoon geschreven op Instagram voor haar overleden vriendin Sonja Durham. Durham overleed vrijdag 19 mei aan de gevolgen van borstkanker.

Germanotta ontmoette Durham op haar drieëntwintigste, toen Durham voor haar ging werken als haar assistent en uitvoerend directeur. Durham hielp de popartieste bij de totstandkoming van een groot aantal projecten en concerten. Niet alleen op professioneel gebied klikte de twee met elkaar, wat hun werkrelatie werd al snel een zeer goede vriendschappelijke relatie.

Durham was al voor een gelange tijd ernstig ziek. De tumoren in haar borsten bleven helaas terugkeren en het gevecht werd steeds zwaarder. Desondanks probeerde Durham nog volop van het leven te genieten. Twee maanden geleden gaf zij nog haar jawoord aan haar partner Andre Dubois. De trouwerij vond toen, omringd door familie en vrienden, plaats op het landgoed van Germanotta, die de bruiloft ook mede geregeld had.

De ziekte van Durham en de bittere strijd die zij voerde, waren ook de inspiratie voor het emotionele nummer Grigio Girls, verschenen op Germanottas vorig jaar uitgebrachte album Joanne. Germanotta is altijd erg betrokken geweest bij Durham en haar familie en gaf de nodige zorg en liefde die zij kon gegeven.

Gisteren had Germanotta het dan ook zichtbaar moeilijk tijdens de opnames van A Star Is Born (geregisseerd door Bradley Cooper), zo vertellen enkele figuranten op het internet die aanwezig waren op de set. Er werd een emotioneel nummer - in de stijl van I Will Always Love You van Whitney Houston - opgenomen voor de film en Germanotta kon haar tranen niet meer bedwingen.

Germanotta schreef gisteren zelf ook nog een emotioneel eerbetoon op Instagram om haar vrienden te eren. In haar bericht schrijft Germanotta dat haar leven door Durhams strijd veranderd is. "Om van dichtbij mee te maken hoe een van mijn beste vriendinnen vol moed, kracht en positiviteit het gevecht tegen kanker aanging, heeft mijn leven echt veranderd. Dankjewel Sonja, je inspireerde mij en vele anderen elke dag weer. Ik hou zoveel van je, we hebben samen zoveel meegemaakt. Je bent uniek voor mij."


Ter nagedachtenis aan Durham, hieronder een live performance van het nummer Grigio Girls, waarbij Germanotta rechtstreeks het nummer aan haar beste vriendin brengt, die ook aanwezig is in de zaal.


Rust in vrede, Sonja.

NieuwsFilm

meest populair