Eerste blik op Indiase remake 'Rambo'

Eerste blik op Indiase remake 'Rambo'

First Blood,maar dan in het Hindi.

Niet alleen de Amerikanen kunnen goed films uit andere landen remaken, ook in India is dat geen ongebruikelijk principe. Studio Milennium Films verkocht enkele jaren geleden de rechten van vijf van haar titels aan het Indiase Original Entertainment. Daarna bleef het even stil, maar nu blijkt dat er in Bollywood inderdaad hard gewerkt wordt aan de eerste herbewerking van dat vijftal, een Hindi-remake van de eerste Rambo, First Blood.

Op Cannes is een poster uitgebracht om de productie van de remake aan te kondigen. De poster-art lijkt inderdaad zeer op de posters voor de Rambo films, vol machinegeweren, explosies, helikopters en opgeblazen spieren. Uiteraard ontbreekt Sylvester Stallone. Hij wordt vervangen door de in India rijzende ster Tiger Shroff, bekend van plaatselijke publiekstrekkers als Baaghi en A Flying Jatt. Met zijn uiterlijk lijkt Shroff inderdaad geen slechte keuze als Bolly-alternatief voor Stallone.

Ook de algemene plotlijn van de nieuwe Rambo is bekendgemaakt. De actie is grotendeels verplaatst naar Kashmir. Shroffs Rambo is de laatste elitesoldaat van een geheime tak van de Indiase strijdkrachten, die ontdekt dat er een oorlog gaande is in zijn eigen land. Opgejaagd door de broeierige jungles en de bevroren toppen van de Himalaya ontpopt hij zich tot een dodelijke vechtmachine die vastberaden is al zijn tegenstanders met grof geweld over de kling te jagen. Of er ook ruimte is voor de gebruikelijke zang en dans die Bollywoodfilms typeren valt dus nog te bezien...

Deze Rambo wordt geregisseerd door Siddharth Anand, hij van Anjaana Anjaani en Bang Bang. De film moet in februari in productie gaan, met een beoogde release in het najaar van 2018. Stallone zelf gaf via social media het project zijn volledige steun. De overige vier projecten waarvan we remakes uit Bollywood kunnen verwachten zijn overigens 88 Minutes, Brooklyn's Finest, 16 Blocks en The Expendables.

Aangezien er ook in Nederland een beperkte afzetmarkt is voor Bollywoodfilms, is het niet uitgesloten dat we ook hier de overlevingsstrijd van de nieuwe Rambo eind 2018 tegemoet kunnen zien.


Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair