Eerste recensies 'Baywatch': topper of flopper?

Eerste recensies 'Baywatch': topper of flopper?

Wat vinden de kenners?

Volgende week gaat in de Nederlandse bioscopen de tv-verfilming Baywatch met onder meer Dwayne Johnson (Mitch Buchannon), Zac Efron (Matt Brody), Alexandra Daddario (Summer Quinn) en Kelly Rohrbach (C.J. Parker) in première. De film heeft overduidelijk een soort van 21 Jump Street-aanpak. Ondertussen sijpelen de eerste recensies online.

Hieronder een greep uit de recensies, waarbij we spoilers hebben ontweken. De Rotten Tomatoes-meter staat op het moment van schrijven op een teleurstellende 15 procent na 34 recensies, met een 4.2/10 als gemiddelde beoordeling.

Newark Star-Ledger - Negatief

"Ondanks de R-rated taal en toegevoegd naakt, blijft Baywatch zo onbelangrijk als een oude 'Playboy Party Joke.'"

Entertainment Weekly - Negatief

"De zeldzame film die zelfs niet gered kan worden door het Teflon-coated, duizend watt-charisma van Dwayne Johnson."

indieWire - Positief

"Baywatch zal niets uit het water blazen (behalve de boot die brandt), maar het zal zeker een golf veroorzaken."

Variety - Negatief

"Domweg vermaak... voor eventjes."

Guardian - Negatief

"Na ongeveer de helft drogen de grappen op en zinkt het verhaal als een toerist met overgewicht die te vroeg een duik nam na een all-you-can-eat surf'n'turf buffet."

Empire Magazine - Negatief

"Waar Baywatch zich op zou moeten focussen is 21 Jump Street. Het slechte nieuws: het eindigt meer als 21 Chump [sukkel] Street."

Metro - Negatief

"Het merendeel van de tijd doet Baywatch zich voor als een aflevering van Baywatch, alsof de filmmakers een serieus script hebben verfilmd die in 1995 per ongeluk is geschreven."

Total Film - Negatief

"Ongrappig, onvermakelijk en onsexy. Dit haalt niet eens de lage standaard van het bronmateriaal..."

Bekijk de afbeelding
Al met al, missie niet geslaagd volgens de critici. Met een productiebudget van $40 miljoen en een behoorlijk aantrekkelijk affiche voor zowel het mannelijke als vrouwelijke publiek, in meerdere leeftijdsgroepen, zal Seth Gordons Baywatch ongetwijfeld uit de kosten gaan komen. Het lijkt er echter op dat je er niet al teveel van moet verwachten... iets dat je waarschijnlijk al niet doet.



NieuwsFilm

meest populair