Carrie Fisher stond centraal in 'Star Wars: Episode IX'

De opnames gaan in januari 2018 van start.

Vanity Fair heeft veel te melden over Star Wars: The Last Jedi. Maar in de uitgebreide special, waarin ook veel foto's te zien waren, heeft men ook wat te melden over Episode IX. Volgens het blad, dat met Kathleen Kennedy sprak over Colin Trevorrows film, kreeg Carrie Fisher een veel grotere rol in Episode IX.

Kathleen Kennedy vertelde in het interview dat Fisher een "geweldige tijd" had bij de opnames van The Last Jedi. Toen de opnames afgerond waren, "nam ze me apart en zei ze, 'ik mag hopen dat ik centraal sta in IX!' Omdat Harrison centraal stond in VII en Mark centraal staat in VIII. Ze dacht dat IX haar film zou zijn. En dat was ook zo."

Zo zal het dus helaas niet zijn. Episode IX zal naar het schijnt zelfs helemaal geen rol hebben voor Fisher. Afgelopen januari had Lucasfilm een speciale meeting om uit te zoeken hoe men met het onverwachte overlijden van Fisher om zou moeten gaan. Naar het schijnt zal ze helemaal niet in de film te zien zijn.

Overigens meldt Vanity Fair ook dat de opnames van Episode IX in januari 2018 van start gaan. De release staat gepland voor mei 2019 en de eerste script-besprekingen vinden binnenkort plaats.

NieuwsFilm

meest populair