Zeven nieuwe feiten over 'Star Wars: The Last Jedi'

Wat hebben we allemaal geleerd van Vanity Fair?

Met het nieuwe nummer van Vanity Fair zijn er een boel details over Star Wars: The Last Jedi naar buiten gebracht. We plaatsten gisteren al foto's met korte omschrijvingen en wat flarden van informatie, maar zetten vandaag de rest van wat we geleerd hebben over Rian Johnsons film uiteen.

1. Star Wars VIII wordt anders


Acteur Mark Hamill, die Luke Skywalker speelt, mocht heel kort vertellen over wat The Last Jedi volgens hem wordt. Hij denkt dat het een unieke film wordt, compleet anders dan de rest en anders dan wat we tot nu toe gezien hebben. "Het wordt op veel manieren anders dan de andere episodes. En toch denk ik dat het erg bevredigend wordt en precies dat levert wat de fans willen zien."

2. Anakins lichtzwaard is nu van Rey

In het nummer van Vanity Fair zit ook een interview met een van de leden van de verhalengroep van Lucasfilm. Die groep coördineert de verhalen en zorgt dat alles goed in elkaar overloopt. Pablo Hidalgo, een van de leden van die groep, vertelt over het lichtzwaard dat Rey (Daisy Ridley) gebruikt: "Hoe dan ook, ziet de marketingafdeling van Lucasfilm het niet meer als het lichtzwaard van Anakin. Het is nu officieel van Rey."

Bekijk de afbeelding
3. Luke woont in een Jedi-dorp

Lang heeft Lucasfilm alles over Luke (Hamill) geheim gehouden. Men wilde niet vertellen wat hij in de dertig jaar tussen Return of the Jedi en The Force Awakens deed. Nu bevestigt Johnson dat Luke inderdaad gezocht heeft naar de eerste Jedi Tempel en die vond op Ach-to. Daar is hij niet alleen geweest, in tegenstelling tot wat we gedacht hadden.

Skywalker woonde in een "Jedi dorp" dat bestaat uit "bijenkorf-vormige hutjes". Daar woonde hij dus niet helemaal alleen, maar in het gezelschap van "een inheems ras van beheerders". Wat voor wezens het precies zijn wilde Johnson niet vertellen - hij zei alleen dat het geen Ewoks zijn. Gerucht gaat dat het vogelachtige dieren zijn.

Bekijk de afbeelding
4. Nieuwe personages DJ & Admiral Holdo

Laura Dern en Benicio del Toro spelen nieuwe personages in The Last Jedi. Heel vel details kregen we niet, al hebben we wel hun namen. Del Toro speelt een "duister personage" met de naam DJ. Waar zijn loyaliteiten liggen wilde men niet vertellen, behalve dat er een reden is waarom hij DJ heet. Over Derns personage - Vice Admiral Holdo - vertelde men dat ze een prominent lid van de Resistance is.

Bekijk de afbeelding
5. Een belangrijke missie bij de rijkste 1%

Nieuwkomer Rose (Kelly Marie Tran) en Finn (John Boyega) ondernemen een belangrijke missie, die hen naar de exotische casinostad Canto Bight brengt. Naar het schijnt is het een missie die zich in vijandelijk gebied afspeelt en een Monte Carlo-achtige omgeving. De missie speelt zich af bij de rijkste 1% van het melkwegstelsel, die blijkbaar ook bestaat. Daarvan zagen we ook al een foto verschijnen, die de flamboyante kledingstijl laat zien.

Bekijk de afbeelding
6. Kylo Ren voelt zich nog steeds slecht

Aan het eind van The Force Awakens vermoordt Kylo Ren (Adam Driver) zijn vader, Han Solo (Harrison Ford). Daarmee voerde hij het bevel van zijn meester, Snoke (Andy Serkis) uit en leek hij een definitieve stap naar de Dark Side gemaakt te hebben. Maar echt blij is hij daar niet mee. Hij heeft niet alleen een litteken in zijn gezicht, maar ook intern is hij beschadigd.

Bekijk de afbeelding
7. Samoerai-inspiratie

George Lucas liet zich inspireren door Akira Kurosawa's Hidden Fortress toen hij de wereld van Star Wars bedacht. Regisseur Rian Johnson besloot een soortgelijke weg te bewandelen bij het uitwerken van de ideeën voor deze film. Hij zegt vooral samoerai-films uit de jaren zestig bekeken te hebben, waaronder Three Outlaw Samurai en Kill!. Ook zei hij begonnen zijn met werken aan de film door "de namen van de personages op te schrijven en te bedenken: wat is de grootste uitdaging waar ze voor kunnen komen te staan?"

NieuwsFilm

meest populair