Ariana Grande organiseert benefietconcert voor slachtoffers terroristische aanslag Manchester

Ariana Grande organiseert benefietconcert voor slachtoffers terroristische aanslag Manchester

Maandagavond werd een concertbezoek aan Ariana Grande voor 22 onschuldige fans hun onverwachtse "One Last Time"-moment.

Voormalig Nickelodeon-ster Ariana Grande is op dit moment een van de best scorende popartiesten van de wereld. Met haar Dangerous Woman Tour verkoopt ze dan ook overal zalen vol tickets. Concerten, waarbij duizenden, veelal jonge fans bijeenkomen om te genieten van een avond vol muziek, dans en show. Niemand had ooit verwacht dat zo'n blij moment uit het niets om zou kunnen slaan in een luguber horrormoment. Toch gebeurde het op 22 mei 2017 in de Manchester Arena, waar vlak na afloop van Grandes optreden een zelfmoordterrorist zichzelf opblies en 22 onschuldige slachtoffers met zich meenam naar het hiernamaals.


Een diep ontroerde Grande vertrok vrij snel na de aanslag terug naar haar thuisland Amerika en tot gisteren aan toe bleef het eigenlijk erg stil rondom de 23-jarige superster, totdat er vrijdag een uitgebreide brief van haar verscheen op haar social media accounts. Het tieneridool schrijft in haar brief snel terug te keren naar Manchester om daar de slachtoffers en de nabestaanden te kunnen steunen. Eerder werd al bekend dat Grande bereid is om de begrafenissen voor de 22 slachtoffers van de gruwelijke terroristische aanslag te betalen, om zo de getroffen families enigszins tegemoet te kunnen komen.

Ook zal Grande samen met bevriende collega-muzikanten een benefietconcert organiseren om de slachtoffers van de terreurdaad van maandagavond te herdenken en om geld in te zamelen voor hun nabestaanden en vele gewonde concertbezoekers. Wanneer dit speciale optreden precies gaat plaatsvinden is nog niet bekend. De Amerikaanse zangeres hoopt snel meer details bekend te kunnen maken, zo schrijft ze in haar open brief. Verder bedankt Grande haar fans voor de saamhorigheid, de liefde en het medeleven dat de afgelopen week getoond is. Volgens haar is eenheid en compassie het krachtigste middel tegen dergelijke gruweldaden.


Eerder op dag uitte de Britse televisiepresentator Piers Morgan via Twitter nog felle kritiek op Grande. Morgan reageerde op een tweet van zangeres Katy Perry waarin zij koningin Elizabeth prees voor haar bezoek afgelopen donderdag aan de slachtoffers van de verschrikkelijke aanslag. Volgens Morgan had Grande in Engeland moeten blijven om daar te plekke haar fans te kunnen steunen en om de nabestaanden een hart onder de riem te kunnen steken. Morgans uitlatingen werden hem absoluut niet in dank afgenomen, maar Morgan weigert - koppig als altijd - zijn excuses aan te bieden.

Fans van de popartieste hebben haar nummer "One Last Time" massaal omarmt als afscheidsode aan de overleden concertgangers. Hieronder de beelden van het optreden in Manchester waarop Grande het nummer zingt, een gelukkig moment dat onverwachts op een gruwelijke manier daadwerkelijk "One Last Time" werd voor 22 van haar fans en hun ouders. Kippenvel.


UPDATE: Entertainmentwebsite TMZ komt zojuist met het bericht naar buiten dat het benefietconcert van Grande volgende week zondag zal gaan plaatsvinden. Het concert zal volgens de site niet plaatsvinden in de Manchester Arena, maar zal de organisatie een andere geschikte locatie uitkiezen in de stad. Dit bericht is nog niet bevestigd door Grande of haar management.

NieuwsFilm

meest populair