Grease-actrice Olivia Newton-John gebruikt cannabisolie tegen borstkanker

Grease-actrice Olivia Newton-John gebruikt cannabisolie tegen borstkanker

Verdrietig nieuws voor de Sandy-vertolkster: er is opnieuw borstkanker bij haar geconstateerd.

Vervelend nieuws voor actrice Olivia Newton-John. Op Facebook schrijft het management van de 68-jarige Newton-John dat er bij haar voor de tweede keer borstkanker is geconstateerd. 

De actrice vertelt dat er na onderzoek weer borstkanker bij haar is ontdekt. Ook zijn er uitzaaiingen naar haar heiligbeen gevonden. Newton-John besloot zich opnieuw te laten onderzoeken, nadat ze al voor een langere tijd last had van hevige rugpijn. Het is niet de eerste keer dat Newton-John te kampen heeft met deze verschrikkelijke ziekte, in 1992 kreeg zij namelijk ook al eens de diagnose borstkanker. Na ingrijpende chemobehandelingen en een borstamputatie, werd de actrice schoon verklaard. 

Newton-John is al jaren betrokken bij allerlei stichtingen tegen borstkanker. Ook heeft ze een eigen onderzoeks- en behandelingscentrum opgericht in Melbourne, Australië. Newton-John zal de bestralingen ook ondergaan in haar eigen centrum. De actrice gebruikt ook cannabisolie als aanvullende alternatieve medicatie. Sommigen beweren dat olie van de wietplant de groei van kankercellen kan afremmen, maar overduidelijk wetenschappelijk bewijs is er niet.

Newton-John kennen we natuurlijk allemaal als zomerliefje Sandy uit Grease, de onwijs populaire musicalfilm uit 1978. De laatste jaren geeft Newton-John vooral concerten, welke zij voor de aankomende maand allemaal heeft geannuleerd wegens haar ziekte. Hopelijk knapt de actrice snel op!



NieuwsFilm

meest populair