Blu-Ray Review: Manchester by the Sea

Blu-Ray Review: Manchester by the Sea

Must see; hartverscheurend geacteerd en een aangrijpend verhaal.

Regie: Kenneth Lonergan | Cast: Casey Affleck (Lee Chandler), Michelle Williams (Randi Chandler), Kyle Chandler (Joe Chandler), Lucas Hedges (Patrick), C.J. Wilson (George), Matthew Broderick (Jeffrey), e.a. | Speelduur: 137 minuten | Bioscooprelease: 19.01.2017 | Recensie FT: 4,5 ster

En zomaar verschijnen er van die drama's die je bij je strot grijpen. Kenneth Lonergans Manchester by the Sea is zo'n titel en deze bleek uiteindelijk een van de kleinere, maar zeker pakkende titels die afgelopen prijzenseizoen een gooi deed naar bijna alle grote filmprijzen. Vooral het verhaal en de acteurs werden vaak in het zonnetje gezet. Casey Affleck won de Oscar én Golden Globe voor Beste mannelijke hoofdrol. Lonergan de Oscar voor Beste originele script; slechts drie van ruim honderd terechte bekroningen.

In Manchester by the Sea (FT Stercijfer = 8,5) ontmoet je Lee Chandler. Nadat zijn oudere broer Joe plotseling komt te overlijden krijgt hij de voogdij over zijn zijn neef. Lee keert met tegenzin terug naar zijn geboortegrond en de gemeenschap waar hij is opgegroeid, Manchester-by-the-Sea, hier wordt Lee geconfronteerd met zijn verleden waardoor hij gescheiden is van Randi.

Financieel gezien deed de $8,5 miljoen kostende film het netjes. Er werd namelijk $62,2 miljoen opgehaald. Onlangs verscheen Manchester by the Sea op Blu-ray. Hieronder een blik op wat je krijgt.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: mei 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Duits | EAN: 8713045248666 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De Blu-ray schijf van Manchester by the Sea zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt het logo van Universal, daarna de taalselectie. Vervolgens springt snel het basic hoofdmenu in beeld, vooral voor de bonussen.

Beeld

De beeldkwaliteit van deze Blu-ray uitgave van Manchester by the Sea is degelijk, met een prima, wat grauwige en natuurlijke kleurweergave, zeker tijdens de scènes die zich buiten afspelen. Scènes in het donker lijken de details helaas wat op te slurpen. De scherpte is verder ruim voldoende, met een heel fijne korrel om het geheel extra filmisch aan te laten voelen. Al met al sluit het geheel prima aan op de prachtige film.

Geluid

Het geluid is doorgaans heel beperkt aanwezig. Het draait vooral om de dialoog tussen de verschillende personages, met uiteraard ook de nodige stiltes. De muzikale ondersteuning van Lesley Barber is subtiel en stoort de dialoog verder niet. Een prima, maar over het algemeen weinig opvallende track. Logischerwijs.

Bonusmateriaal

Deleted Scenes: Drie verwijderde scènes van in totaal een kleine 6 minuten. Er is geen commentaar van de regisseur aan te zetten. De titels zijn Chandler Charter, Children's Funeral en Elise Calls. Zeker even kijken; het zijn flashbacks om het verhaal (iets verder) te onderbouwen.

Emotional Lives: Making Manchester by the Sea: Een making of van zo'n 16 minuten, waarin cast en crew spreken over de realisatie. Het is allemaal wat standaard, maar geeft wel een aardig beeld op hoe het geheel is gegaan.

Audiocommentaar: Tijdens het bekijken van de hoofdfilm kun je ook de track met audiocommentaar van regisseur en schrijver Kenneth Lonergan aanzetten. Uiteraard voor de echte fan, aangezien er heel wat details prijs worden gegeven over de realisatie van het fraaie drama.

Pakkend drama; prima schijf

Manchester by the Sea heeft niet alleen een aangrijpend verhaal, ook het spel tussen Affleck en Williams is pakkend om te zien en de bijrollen van andere acteurs vullen het geheel uitstekend aan. Zeker een must see! Deze wat basic Blu-ray uitgave is prima, met enkele extra's en degelijk beeld en geluid.



NieuwsFilm

meest populair