Blu-Ray Review: Demain tout commence

Blu-Ray Review: Demain tout commence

Met Intouchables-held Omar Sy.

Regie: Hugo Gélin | Cast: Omar Sy (Samuel), Clémence Poésy (Kristin), Antoine Bertrand (Bernie), Gloria Colston (Gloria), Ashley Walters (Lowell), Clémentine Célarié (Samantha), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Bioscooprelease: 26.01.2017 | Recensie FT: 2,5 ster

In 2011 wist acteur Omar Sy de harten te stelen in Intouchables, van het duo Olivier Nakache en Eric Toledano. De film leverde wereldwijd maar liefst $427 miljoen (!) op. Sy ging - uiteraard - naar Hollywood en speelde in films als X-Men: Days of Future Past (2014), Jurassic World (2015) en Inferno (2016). Tussendoor bleef hij spelen in Franse films, zoals Samba (2014) en Monsieur Chocolat (2015) en afgelopen jaar dook hij op in het pakkende Demain tout commence, van regisseur Hugo Gélin.

In Demain tout commence (FT Stercijfer = 7,1) leidt Samuel een zorgeloos leven in het zonnige zuiden van Frankrijk. Tot Kristin, een van zijn oude veroveringen langskomt en het verhaal vertelt dat hij de vader is van Gloria haar baby. Wanneer Kristin de baby bij Samuel achterlaat, vertrekt hij halsoverkop naar Londen om Gloria zonder succes samen te brengen met haar moeder. Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel aan het werk gaat als stuntman. Hij ontpopt zich tot een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo, op dit moment duikt de moeder van Gloria opnieuw op en wil ze haar dochter terug.

De dramakomedie deed het financieel redelijk, vooral in het thuisland. Er werd namelijk zo'n $33 miljoen opgehaald. Onlangs verscheen Demain tout commence op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: mei 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: o.a. Frans DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Duits | EAN: 5412370833921 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Belga Films

De Blu-ray schijf van Demain tout commence zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase, met daaromheen een stevige insteekhoes. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt de taalselectie in beeld, met daarna de kijkwijzer (9 jaar), het logo van Belga en enkele waarschuwingen. Na de trailers van A Bras Ouverts, A Fond en Samba start de film met afspelen.

Beeld

De beeldkwaliteit van deze Blu-ray uitgave van Demain tout commence is zeer netjes te noemen. De film met een mooie 2.35 verhouding heeft volle natuurlijke kleuren met een haarscherp beeld, en dan niet alleen in de close-ups. Belga Films scoort op dit punt het volle pond. Erg netjes dus.

Geluid

De film focust zich vooral op de dialoog, al is er ook voldoende (vrolijke) muzikale ondersteuning, opgeleverd door Rob Simonsen. Deze componist lijkt steeds meer naam te gaan maken, aangezien hij ook werkte aan films als Life of Pi, Foxcatcher en Burnt. De standaard DTS-HD track doet ook ruimtelijk aan, middels surround effects en omgevingsgeluiden via de surround speakers. Uiteraard is er ook een track met Nederlandse ondertiteling aanwezig.

Bonusmateriaal

Via het topmenu zijn de extra's te raadplegen: een Making of en de Trailer. De Making of duurt 20 minuten lijkt niet met de beste camera opgenomen, maar geeft wel een aardige blik op verschillende facetten, zoals Omar Sy's hoofdpersonage Samuel, het verhaal, de (lol tijdens de) opnames, de andere acteurs, opnametechnieken en wat stunts en effects.

Drama met een goed hart; basic Blu-ray

Demain tout commence is een prima film met uitstekende rollen van de acteurs en ook zeker een pakkend, klein verhaal. Kun je helemaal opgaan in dit soort drama's met een komische noot dan zit je bij Demain tout commence helemaal goed. En Sy doet uiteraard waar hij goed in is. Deze Blu-ray uitgave kijk je vooral voor de film; de enige echte extra is aardig, maar wat langdradig.



NieuwsFilm

meest populair