Joel Edgerton wil terugkeren naar 'Star Wars'-universum

Niet per se als Uncle Owen.

Ewan McGregor is niet bepaald de enige acteur die terug wil keren naar het Star Wars-universum. Ook acteur Joel Edgerton, die de rol van Uncle Owen speelde, wil terugkeren naar de franchise. Hij vertelde dat het niet eens per se hoeft als Owen, maar dat hij ook prima andere personages wil spelen.

Maar tegelijk heeft Edgerton wel een prima idee: "Ik vind het idee geweldig dat Uncle Owen een van die mannen is die iets supercools gedaan heeft, maar er nooit over opschept. Mijn idee is dat hij een avontuur beleeft, vervolgens terugkeert en weer als waterboer verder gaat. Iedereen heeft het erover dat Obi-Wan supercool is, Owen wist in het geheim dat hij daar was en heeft ook coole dingen gedaan."

Mocht Disney Uncle Owen niet terug willen, dan vindt Edgerton het ook geen probleem andere rollen te spelen. "Ik zag Colin [Trevorrow, regisseur Star Wars IX] laatst en zei, 'dude, Star Wars. Ik.' Waarop hij reageerde met, 'Je zit al in het Star Wars universum.' En toen zei ik zoiets van, 'Ja, maar ik kan ook iemand anders spelen.' Mijn gedachte is dat er meer mogelijk is dan alleen Owen te spelen. Ik zat maar een paar seconden in die films. Dus ik zou bijvoorbeeld Boba Fett kunnen spelen. En gewoon nooit het masker afdoen."

Wat vinden jullie van het idee van Edgerton?

NieuwsFilm

meest populair