Eerste lightsaber van Luke Skywalker te koop: $250.000!

Eerste lightsaber van Luke Skywalker te koop: $250.000!

Leuk voor in je vensterbank?

Misschien schuilt er in jou wel een fanboy! Want heb jij iets van een film in je huis of kamer hangen of staan? Misschien een griezelig echte Xenomorph op schaal of anders een simpele Funko van een of andere filmfiguur? Ja? Dan heb je vast ook interesse in een echte lightsaber, en wel de eerste lightsaber van Mark Hamills Luke Skywalker. Hoe cool is dat? Er hangt dus wel een prijskaartje aan...

De veiling The Profile Hollywood Auction 89 biedt deze unieke saber namelijk aan en het bieden moet gaan starten op een bedrag van $150.000 en moet gaan oplopen tot maar liefst een kwart miljoen. Maar dan krijg je natuurlijk wel wat voor in je vensterbank:

Bekijk de afbeelding
Bovenstaande lightsaber werd gebruikt in Star Wars (1977) en Star Wars: The Empire Strikes Back (1980). Het item was lange tijd in handen van producent Gary Kurtz. Enige tijd terug werd al een andere lightsaber van Luke Skywalker geveild. Deze bracht maar liefst $240.000 op.

Over zo'n half jaar zien we dezelfde Skywalker opnieuw in actie met zijn lichtzwaard. Dan zal hij namelijk een van de belangrijkste gezichten zijn in Star Wars: The Last Jedi.



NieuwsFilm

meest populair