Grote rol voor kinderen bij ontwikkeling 'Star Wars: Episode IX'

Grote rol voor kinderen bij ontwikkeling 'Star Wars: Episode IX'

Colin Trevorrow legt uit hoe hij de film aanpakt.

Regisseur Colin Trevorrow houdt zich niet alleen bezig met de ontwikkeling van het Jurassic World-vervolg, maar schrijft ook hard aan het script van Star Wars: Episode IX. Tussendoor vond hij tijd om met de site Fandango te praten en te vertellen over de belangrijke rol van kinderen bij het maken van zijn film.

"Luke Skywalker, Han Solo en Princess Leia waren allemaal personages met wie we ons op verschillende manieren konden identificeren en vooral met het personage Rey, en wat ze op dit moment betekent voor jonge meisjes en de uitdagingen waar ze tegenover staat," legt Trevorrow uit. "Het is extreem belangrijk dat ik begrijp wat kinderen vinden van deze verhalen die we hen proberen te vertellen en ik denk dat het belangrijk is dat ik kinderen heb. En als filmmakers ze niet hebben, denk ik dat ze met hen moeten praten, omdat kinderen de zaken anders zien dan wij dat deden toen we kinderen waren. Dus ja, ik ben erg op de hoogte en denk dat het een vereiste voor deze baan is."

Het is bemoedigend om te horen dat de focus van Trevorrow bovenal op de personages ligt. Voor zijn afsluitende film lijkt hij dus veel minder bezig te zijn met vragen als wie Snoke (Andy Serkis) is, of wie de ouders van Rey (Daisy Ridley) nu zijn. In plaats daarvan houdt hij zich bezig met het verhaal en de personages. Ook vertelde Trevorrow veel steun te vinden bij het verhaalteam van Lucasfilm.

"Mijn hoop is dat we het zo belonend kunnen maken als maar mogelijk is," ging hij verder. "Ik heb veel steun, en veel briljante denkers en verhalenvertellers om me heen. Kiri Hart en de verhaalgroep van Lucasfilm, en Michelle Rejwan en Kathy Kennedy, mijn producenten en J.J. [Abrams] en Rian [Johnson] en Larry Kasdan, en als je kijkt naar al die slimme mensen die ik om me heen zit, zie je dat ik het niet alleen hoef te doen. Het is een heel team."

Voorlopig hoeven mensen zich natuurlijk helemaal niet te richten op Episode IX, maar op The Last Jedi. Die is vanaf 14 december in de bioscoop te zien. Episode IX staat gepland voor release op 24 mei 2019.



NieuwsFilm

meest populair