Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Life finds a way.

Prachtige kunstdino's en overtuigende actie, maar de beste quotes en momenten zijn nog steeds geleend uit eerdere delen.
play

5,6 details

  • 128 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
  • Spanje
128 Min Verenigde Staten

Er zijn vier jaar verstreken sinds het pretpark en luxe resort Jurassic World vernietigd werd door losgebroken dinosaurussen. Isla Nublar is nu verlaten door mensen en de overlevende dinosaurussen zorgen voor zichzelf in de jungles. Als de slapende vulkaan van het eiland weer tot leven komt, is het aan Owen en Claire om een reddingsmissie te lanceren en de overgebleven dinosaurussen te redden van uitsterven. Owen wil Blue, zijn hoofdraptor die nog altijd vermist wordt, vinden. Claire heeft verder respect gevonden voor de wezens die ze nu haar voornaamste missie maakt. Als ze aankomen op het onstabiele eiland en de lava uit de lucht begint te vallen, legt de expeditie een samenzwering bloot die onze hele planeet zou kunnen veranderen naar een gevaarlijke wereldorde die al sinds de prehistorie niet meer gezien is.

Regie
J.A. Bayona
Cast
Chris Pratt, Jeff Goldblum, Bryce Dallas Howard, Geraldine Chaplin, Toby Jones, James Cromwell, BD Wong, Rafe Spall, Justice Smith, Ted Levine, Daniel Stisen, Michael Papajohn, Isabella Sermon, Daniella Pineda, Peter Jason, Robert Emms, Kamil Lemieszewski, David Olawale Ayinde, Faith Fay, Kevin Layne, Peter Coe, Conlan Casal.
Release
07.06.2018
Release NL
07.06.2018
Release DVD
10.10.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: J.A. Bayona | Cast: Bryce Dallas Howard (Claire Dearing), Chris Pratt (Owen Grady), Ted Levine (Ken Wheatley), Jeff Goldblum (Ian Malcolm), Toby Jones (Gunnar Eversol), James Cromwell (Benjamin Lockwood), BD Wong (Dr. Henry Wu), Rafe Spall (Eli Mills), Daniella Pineda (Zia Rodriguez), Justice Smith (Franklin), Isabella Sermon (Maisie Lockwood), e.a. | Speelduur: 128 minuten | Jaar: 2018

De laatste dinopopulatie moet gered worden. Oude helden worden uitgenodigd in een kasteelachtige villa om een wanhopig reddingsplan te bespreken. Zij zien het als een verschrikkelijk idee, een domme sollicitatie naar een Darwin Award. Maar hun emoties worden gemanipuleerd en ze gaan uiteindelijk toch, om iemand te redden. Ondertussen sturen naïeve zakenlui ook een overambitieuze jager naar het eiland, om de dieren te vangen. Klinkt dit misschien bekend?

The Lost World: Jurassic Park dient als sjabloon voor het verhaal van Jurassic World: Fallen Kingdom; de eerste akte is nog net geen overschrijfwerk. Dat de 'soft reboot' uit 2015 veel zou overnemen uit het origineel leek vanzelfsprekend. Om voor de tweede Jurassic World het minder succesvolle The Lost World ook te kopiëren, is wel een opvallende keuze. Terwijl Trevorrow met zijn heropening van het park niet kon tippen aan het meesterwerk van Spielberg, maakt Bayona nog een kans.

alle artikelen (104)

Jurassic World: Fallen Kingdom Nieuwsberichten

Laatste reacties

Duck-Twacy

"...Pulp is een te complimenteus woord. Diarree (crap) film!..."

Frietgezicht

"...Hoewel ik Jurassic World al een paar stapjes te ver vond gaan in ongeloofwaardigheid en hij niet erg......"