'Transformers'-film in Oude Rome in de maak

'Transformers'-film in Oude Rome in de maak

En Bumblebee speelt zich af in de jaren tachtig.

Empire Magazine heeft een uitgebreid artikel over de toekomst van de Transformers-franchise. Later deze maand draait The Last Knight, de vijfde film in de franchise van Michael Bay in de bioscoop, en die vormt het startschot voor een veel uitgebreidere franchise.

"We waren bang dat het een beetje muf begon te worden," vertelt producent Lorenzo di Bonaventura over de plannen achter het filmuniversum. Daarom werd er een schrijversruimte opgetuigd: "We hadden het gevoel dat we meer robuuste verhalen nodig hadden, en die konden we niet krijgen door compleet op zichzelf staande verhalen te maken."

Tijdens dat proces verzon Bay ook zijn The Last Knight. Hij had al langer een script over Koning Arthur in de maak, maar nu eindelijk bedacht hoe dat kon werken. Tegelijk waren er scenarioschrijvers die hadden bedacht dat de Transformers een rol in de Tweede Wereldoorlog nodig hadden. Zodoende dat er drie verhalen verteld worden in The Last Knight, over drie verschillende tijdperken. Op die manier kon - via het personage van Anthony Hopkins - die bredere geschiedenis van de Transformers opgezet worden.

En met behulp van die opzet, zijn er veel meer films in de maak. Volgens Empire wordt er niet zoals het gerucht ging aan veertien projecten gewerkt, maar aan een drietal specifiekere films. Allereerst is er Bumblebee, dat zich volgens het blad afspeelt in de jaren tachtig en heeft veel minder Transformers dan we gewend zijn. Centraal staat natuurlijk de gele robot die zo'n grote rol heeft in de franchise. En Hailee Steinfeld heeft nu daadwerkelijk getekend voor de film.

Ook wordt er gewerkt aan een geanimeerde prequel die draait om het oorsprongsverhaal van de thuisplaneet van de Transformers, Cybertron. Daaraan werken Ant-Man-schrijvers Andrew Barrer en Gabriel Ferrarri, die hun film miljarden jaren in het verleden mogen laten plaatsvinden. Iets minder ver in het verleden is een film die zich afspeelt in het Rome van de Oudheid.

Kortom: er zit nog een boel aan te komen. Maar eerst draait The Last Knight in de bioscoop, wat vanaf 22 juni het geval is.

NieuwsFilm

meest populair