Algemeen

'Transformers'-film in Oude Rome in de maak

En Bumblebee speelt zich af in de jaren tachtig.

door Jim Pedd om 18:09 in Algemeen
Empire Magazine heeft een uitgebreid artikel over de toekomst van de Transformers-franchise. Later deze maand draait The Last Knight, de vijfde film in de franchise van Michael Bay in de bioscoop, en die vormt het startschot voor een veel uitgebreidere franchise.

"We waren bang dat het een beetje muf begon te worden," vertelt producent Lorenzo di Bonaventura over de plannen achter het filmuniversum. Daarom werd er een schrijversruimte opgetuigd: "We hadden het gevoel dat we meer robuuste verhalen nodig hadden, en die konden we niet krijgen door compleet op zichzelf staande verhalen te maken."

Tijdens dat proces verzon Bay ook zijn The Last Knight. Hij had al langer een script over Koning Arthur in de maak, maar nu eindelijk bedacht hoe dat kon werken. Tegelijk waren er scenarioschrijvers die hadden bedacht dat de Transformers een rol in de Tweede Wereldoorlog nodig hadden. Zodoende dat er drie verhalen verteld worden in The Last Knight, over drie verschillende tijdperken. Op die manier kon - via het personage van Anthony Hopkins - die bredere geschiedenis van de Transformers opgezet worden.

En met behulp van die opzet, zijn er veel meer films in de maak. Volgens Empire wordt er niet zoals het gerucht ging aan veertien projecten gewerkt, maar aan een drietal specifiekere films. Allereerst is er Bumblebee, dat zich volgens het blad afspeelt in de jaren tachtig en heeft veel minder Transformers dan we gewend zijn. Centraal staat natuurlijk de gele robot die zo'n grote rol heeft in de franchise. En Hailee Steinfeld heeft nu daadwerkelijk getekend voor de film.

Ook wordt er gewerkt aan een geanimeerde prequel die draait om het oorsprongsverhaal van de thuisplaneet van de Transformers, Cybertron. Daaraan werken Ant-Man-schrijvers Andrew Barrer en Gabriel Ferrarri, die hun film miljarden jaren in het verleden mogen laten plaatsvinden. Iets minder ver in het verleden is een film die zich afspeelt in het Rome van de Oudheid.

Kortom: er zit nog een boel aan te komen. Maar eerst draait The Last Knight in de bioscoop, wat vanaf 22 juni het geval is.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Ook wordt er gewerkt aan een geanimeerde prequel die draait om het oorsprongsverhaal van de thuisplaneet van de Transformers, Cybertron
En dat is juist zo jammer. Tenzij het ze de CGI animatie zoals in de Bay live action films gaan gebruiken. Ok het wordt dan wel 1 en al CGI fest. Maar alleen Transformers op Cybertron met geen enkele mensch in zicht. Ik teken daarvoor.

Robbepost

Avatar

Ze moeten wel met geniale oplossingen komen om recht te lullen dat niemand op aarde aan het begin van transformers 1 van het bestaan af wist.
Er hebben zich chronologisch volgens dit artikel al 2,5 film voor aanvang van transformers 1 afgespeeld.

Robbepost

Avatar

^maar het zal wel teveel gevraagt zijn!

Deweb

Avatar

Als de verhalen robuuster moeten worden, dan moeten ze Micheal "boem" Bay misschien even de wacht aanzetten. Zeker deel 3 wás solide..totdat we een uur lang werden getrakteerd op ontploffingen en ander spektakel. Dat haalde die hele eerste 1,5 uur omlaag. Zonde.

Master Of Films

Avatar

Is er een MacGuffin device dat alle kennis van de Transformers bij alle mensen ergens tijdens Arthur periode wist. Dan tijdens de Nazi periode wordt ook een MacGuffin device uitgevonden door Herr Rommel (in het echt ooit een veldmaarschalk, maar in Transformers een professor). Hij denkt natuurlijk alle kennis van de Transformers zullen de bij niet Nazi's gewist worden. Helaas, het gebeurt weer bij alle mensen. Herr Rommel wist uiteraard niet dat alle mensen gelijk zijn. Als extra bonus zullen alle kennis van de Transformers ook bij alle katten worden gewist, want we willen het eerlijk maken.

Kijk. Zo maak je een intelligente script. Naast dat ik ware talenten ziet (o.a. Vin & Shia), weet ik ook een first draft te schrijven naar een final draft. Geen writer's room met 5 jarigen voor nodig. Alleen die hadden ze heel erg had nodig voor The Mummy. :P

Robbepost

Avatar

Ok MOF zeer sterke verklaring...............
Nu nog de Romeinse tijd en de jaren 80!

Robbepost

Avatar

Ok MOF zeer sterke verklaring...............
Nu nog de Romeinse tijd en de jaren 80!

Master Of Films

Avatar

Oh de Romeinse tijd is wat lastig te verklaren, maar hier komt ie. De MacGuffin device dat alle kennis van de Transformers wist werd eerst uitgevonden door een Griekse filosoof. Dat kan Sokrates of Plato. Maakt niet uit, want Transformers fans weten het verschil toch niet.

De jaren 80. Ah daar hebben we ook een MacGuffin device voor. Dat heet een Walkman. Dat toevallig ook nog een Decepticon is, die de hele wereld wilt gaan veroveren. Je denkt toch dat Megatron alleen de wereld wou gaan heersen. Er zijn meerdere Decepticons die de wereld wilt gaan veroveren. Bbehalve onze coole Decepticon van deze forum. Er is tenminste nog eentje met een goed hart. Smiley face Enfin die Walkman bot doet iets. Et Voila MacGuffin device en weer komt dat MiB truukje tevoor schijn. Iemand nog MiB gezien, ja daar heb ik het idee van geheugen verlies gestolen. Als Tom's Mummy ook dingen steelt van andere films doe ik het dus ook met mijn Transformers films. Smiley face

Aldus mijn open sollicitatie naar The Bay toe. Heb ik al gepleid dat The Bay de beste Oscar voor Explosions of all time mag gaan krijgen. Ik nomineer hem zo.

Ed Crane

Avatar

Och man, de Transformers in de Tweede Wereldoorlog... dat is toch vragen om problemen?! Kunnen de Autobots dan niet heel makkelijk even Hitler doden? En hoe zit dat met de holocaust? Hoe verloopt dat dan? Gaan ze dat nog aansnijden? Of zal de film zich dan maar afspelen voordat de endlösing in gang werd gezet, dus blijft de film hangen in 1941 of zo? Met die wapens die de Transformers hebben, kan WOII nooit zo langzaam lopen en dezelfde dynamiek hebben als dat 'ie in het echt had... zijn er nazivlaggen aan Churchills huis omdat de decepticons de nazi's helpen waardoor de nazi's snel WOII winnen? En als de geschiedenis dus anders loopt, hoe zit het dan wederom met de holocaust? Doen de Decepticons mee aan de holocaust?

So many questions!

Nee dit gaat echt but worden. Weer. Maar nu nog meer.

Goku32

Avatar

Die bumbelbie film is poep. Maar dat verhaal over cybertron planeet dat klinkt wel vet. Want daarzo draaid het alleen om de Robots zoals het hoord

Roeltje

Avatar

Ik zie Age of Extinction echt als een reboot, in dit deel weten de mensen van de Transformers af. Als je Transformers 1, 2 en 3 nou non-canon maakt, kunnen ze alle kanten op. Anders begint The Last Knight eigenlijk al fout, door Transformers in het verleden te laten afspelen. Dus gewoon 1,2 en 3 erkennen als ander universum. Laat Age of Extinction het echte begin zijn!

NieuwsFilm

meest populair