Ant-Man (2015)

Heroes don't get any bigger.

Marvels nieuwste toevoeging aan de familie superhelden is een grote onbekende, die nogal klein van stuk is.
play

6,9 details

  • 117 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
117 Min Verenigde Staten

Gewapend met de buitengewone mogelijkheid om kleiner te worden, maar tegelijk wel sterker, moet oplichter Scott Lang zijn innerlijke held omarmen en zijn mentor, Dr. Hank Pym helpen het geheim achter zijn spectaculaire Ant-Man pak voor een nieuwe generatie dreigingen te beschermen. Tegenover ogenschijnlijk onoverkoombare obstakels, moeten Pym en Lang een overval plannen en uitvoeren, die de wereld zal redden.

Regie
Peyton Reed
Cast
Michael Douglas, Evangeline Lilly, Paul Rudd, Anthony Mackie, Hayley Atwell, Judy Greer, Michael Peña, David Dastmalchian, Bobby Cannavale, Corey Stoll, John Slattery, Martin Donovan, Wood Harris, T.I., Abby Ryder Fortson.
Budget
$ 130.000.000
Opbrengst
$ 354.914.000
Release
17.07.2015
Release NL
23.07.2015
Release DVD
01.12.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Peyton Reed | Cast: Paul Rudd (Scott Lang/Ant-Man), Michael Douglas (Dr. Hank Pym), Evangeline Lilly (Hope van Dyne), Corey Stoll (Darren Cross/Yellowjacket), Bobby Cannavale (Paxton), Judy Greer (Maggie Lang), Michael Peña (Luis), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2015

De getroebleerde voorgeschiedenis van Ant-Man stemt cynisch. Een scenario dat vlak voor de opnames nog herschreven werd, een regisseur die geen noemenswaardige ervaring met actiefilms heeft en dan ook nog eens vrij onbekende superheld in de hoofdrol... Kan dat wel goed gaan?

In Ant-Man staat Scott Lang centraal. Lang is een inbreker die net uit de gevangenis komt en op het rechte pad probeert te komen, om eindelijk een vader voor zijn dochtertje te kunnen zijn. Al snel ontdekt hij dat op dat rechte pad lopen niet zo makkelijk is: werkgevers ontslaan hem en van zijn ex mag hij zijn dochtertje pas zien als hij een vast inkomen heeft. Door wanhoop gedreven besluit Scott toch nog één laatste klus te doen: inbreken in het huis van een gepensioneerde miljonair om diens kluis leeg te roven. In de kluis blijkt echter geen geld of juwelen te liggen, maar een soort motorpak en helm, plus een flacon met een chemisch goedje. Dit pak blijkt toe te behoren aan Hank Pym, een geniale uitvinder die door zijn voormalige protegé Dan Cross uit zijn eigen bedrijf is gewerkt. Al snel blijkt dat Pym de diefstal heeft laten gebeuren en zo zijn eigen plannen heeft voor Scott en het pak; het pak stelt de drager namelijk in staat om zichzelf te verkleinen tot de grootte van een mier. Pym heeft dit pak jarenlang zelf gedragen, maar ziet in Scott zijn opvolger. Scott moet de nieuwe Ant-Man worden en de snode plannen van Dan Cross verijdelen.

videotrailers & clips

alle artikelen (128)

Ant-Man Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...deze film is mij bijzonder meegevallen want ik was er zonder veel verwachtingen aan begonnen want di......"

benjamin

"...[quote=Tarkus]Bovendien is dit een actiefilm die heel geschikt is voor de ganse familie, wat toch ze......"

Tarkus

"...Goede, maar ook wel leuke, actiefilm. Prima vertolkingen met onder anderen Michael Douglas in een h......"

Ant-Man

acties