Poll

POLL: Welke filmreeks moet per direct stoppen?

Doe wat origineels...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 00:33 in Poll
De afgelopen twee POLLs gingen over de slechtste en beste filmreeks. Deze week kijken we nog één keer naar een aantal filmreeksen, met de vraag: welke van de onderstaande vijf reeksen mag van jou nu echt wel eens stoppen? Met de gedachte: liever iets originelers!

De onderstaande filmreeksen bestaan allen uit vijf of meer delen en er zijn ook nog (uitgebreide) toekomstplannen. Dit ondanks dat er veel kritiek is; de rek zou er vooral uit zijn en er wordt enkel voortgeborduurd op een vast concept of de vervolgen zijn simpel weg ruim onvoldoende. Dit overigens afgezien van het feit dat de films veel en soms ook ontzettend veel mensen naar de bioscoop lokken.

Waarom eigenlijk geen de andere franchises in deze lijst, zoals de superheldenfranchises, Jurassic Park of Mission: Impossible? Deze films weten overwegend goede commentaren van critici en publiek binnen te harken en doen het sterk tot ijzersterk aan de bioscoopkassa's. Het DC Extended Universe bestaat nog uit vier films en komt daardoor niet in aanmerking en laat gelukkig tekenen van herstel zien.32 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mark007

Avatar

Terminator

ThomasOMalley

Avatar

Ik zou Alien met de komende films netjes afronden en de rest gewoon per direct.
Gestemd op Terminator, omdat dat samen met Alien de enige reeks is waar ik iets mee heb en rampzalige sequels de goede films besmetten.

Judge

Avatar

Back to the Future

horizon

Avatar

Vreemde poll... maar oke.

The Fast & Furious reeks dan maar. Daar valt binnen het genre weinig meer aan toe te voegen.

Het Alien universum bied genoeg verhaal en vermaak om nog wat mee te doen. Piratenverhalen blijven gewoon altijd leuk. The Terminator hangt tegen het randje aan want Salvation was eigenlijk best wel tof. Die richting opgaan en het kan goedkomen.

En Transformers bied zoveel mogelijkheden dat dit nog lang niet mag stoppen. De cartoons en comics verschijnen ook al jaren en jaren. :)

John Wayne

Avatar

Eigenlijk zijn al deze reeksen al redelijk belegen en mogen ze wat mij betreft gestopt worden (zelfs de laatste Alien was niet echt boeiend of verrassend), maar de vernietigingsporno van Transformers vind ik dermate geestdodend en vooral slecht geschreven dat die filmreeks wat mij betreft acuut gestopt mag worden. Het eerste deel was nog aardig, maar daarna ging het steil bergafwaarts. De trailer voor het 5e deel belooft meer van hetzelfde, nog grootser en nog meer bagger.

Darthmar

Avatar

Eigenlijk gewoon alle 5 mee kappen.

benjamin

Avatar

Ik zou niet veel missen als eender welke van deze reeksen zou stoppen, maar mijn stem gaat naar Alien.

Ed Crane

Avatar

Maar is Alien niet juist een reeks die nog wel één deel kan gebruiken om na Alien Covenant de eindjes aan elkaar te knopen?

Decepticon

Avatar

Ik verwachtte eigenlijk ook film franchises als Resident Evil en Underworld in deze poll, die mogen van mij per direct stoppen. Met name Underworld.

Maar van bovenstaande lijst kies ik Pirates of the Caribean, dat vind ik echt helemaal niks.

eltorro

Avatar

Star wars of Harry potter

Gigan72

Avatar

The Fast & Furious dat is echt bagger.
En minder superhelden mag ook wel daar is ook geen reet meer aan.

Ed Crane

Avatar

De Resident Evil-reeks is al gestopt (om'm te rebooten, dat wel uiteraard), maar Underworld vind ik wel een goeie. Want het lijstje bij dit artikel is natuurlijk wel heel erg kort, deze kon er prima bij. Ging er van Saw niet ook weer een deel komen? In dat geval zou zou die er ook wel in kunnen.

Anyway, ik heb eergister de meest recente Underworld-film gezien, Blood Wars. De Underworld-reeks is best een guilty pleasure van me, maar bij dit deel hebben ze inmiddels echt geen enkel idee meer waar het nog over zou moeten gaan; zelfs voor Underworld heeft het nul inhoud en dan zouden ze het maar op actie en een stijloefening moeten gooien, maar ook wat dat betreft had de film niks te bieden.

Jan231

Avatar

Gestemd op de Pirates. Deel 4 en 5 hadden nooit gemaakt mogen worden!
Terminator en Fast & Furious mogen wat mij betreft ook meteen stoppen.

Gigan72

Avatar

Ze moeten stoppen met het maken van remakes in remakewood

abon

Avatar

De alien films 1 t/m 4 heb ik hoog zitten (met aliens als absoluut hoogtepunt ) , maar met de avp films ( hoewel die eerste nog wel leuk was) en prometheus en covenant neem de reeks dramatische vormen aan.
De terminator reeks heb ik ook hoog zitten en haaks op de publieke opinie heb ik ook zeer kunnen genieten van salvation en genisys ...van de overige films zal toch nog wel een goed vervolg te maken zijn, lijkt mij.. zeker met transformeer ligt de lat niet hoog

Pronk47

Avatar

gestemd op Pirates of the Caribean

Deweb

Avatar

Transformers, direct gevolgd door Pirates of the Caribbean. De eerste had nooit in deze vorm mogen bestaan, de tweede had nooit een serie mogen worden. Deel 1 was goed omdat Depp met het verhaal aan de haal ging, deel 2 en verder waren minder (mede) omdat het verhaal met Depp aan de haal ging. En dat werkte niet.

Guus2002

Avatar

Pirates. Het verhaal is klaar. Een goede serie, maar moet zichzelf nu niet overschatten

Sunspot

Avatar

Alien moet doorgaan, maar dan meer Engineers erin en hun verhaal.

Terminater reboot, rechten straks terug bij Cameron. Maak een Rrated film, gruwelijk, duister, toekomst in de stijl van T1 en T2. Arnold kan eventueel erin als oude soldaat of zo.

Pirates of the Caribean kan gewoon doorgaan, is niet zo belangrijk, geen slechte reeks sowieso.

Fast Furious had bij deel 7 mooi afgesloten kunnen worden. Maar heb wel genoten van deel 8, las dat ze tot deel 10 doorgaan en evenuteel spin-off.

Meest recente Terminator en voora Alien Covenant waren overigens die films die mij het meest hebben teleurgesteld :).

Sunspot

Avatar

Oh ja, en Transformers is 1 van de meest belachelijke franchises, maar las hier net dat Bay zijn laatste gaat maken, hoop dat de volgende regisseur het heel anders gaat aanpakken.

Bintzak

Avatar

Aliens 2 graag

Goku32

Avatar

Duhhhh niet zo moeilijk dat is Transformers ze hebben die films zo verkloot. Dat ze van mijn er mee mogen stoppen. En dan heel goed kijken en luisteren naar de fans. En dan mogen ze het weer oppakken van mijn. Maar daar voor zijn het klote films die nergens op slaan. En borring worden elke deel weer

Spiderpig

Avatar

Fast en F worden steeds belachelijker. Van mij mag het stoppen.

Artificialis

Avatar

Pirates of the Caribbean en Alien leveren naar mijn inziens nog steeds boeiende films op. Bij Terminator en Transformers heb ik het gevoel dat het nog veel beter kan. (met de juiste regisseurs)

Fast & Furious heb ik helemaal niets mee. Het concept is niet uniek genoeg. Voor actie met auto's kun je bij zoveel films terecht..

Civilian Supreme

Avatar

Hoewel ik de laatste paar delen van de ff franchise verschrikkelijk vind mogen ze van mij nog best doorgaan, mits ze flink wat dingen overboord gooien, met name die ontzettend belachelijke zogenaamde coole actieonzin. En laat Johny Utah vanaf het volgende deel maar instromen als undercover agent. Als ze dat niet zien zitten dan moeten ze John Wick laten opdraven als bad guy die het hele team moet omleggen(dan zijn ze zwaar de lul)

Verder zit er in pirates totaal geen verbetering dus kappen maar.
Gek genoeg mogen ze van mij met de rest nog wel doorgaan als ze ook daar wat dingen veranderen(lees transformeren)

Steve-O

Avatar

MCU. Kon het niet laten

Oké dan toch Terminator al heb ik niet het idee dat die volgende film er überhaupt gaat komen.

shellghost

Avatar

Transformers. Heeft nog geen enkele goede film opgeleverd.

Chrischzz

Avatar

Financieel technisch gezien kan je het beste denk ik de Terminator serie stoppen voorlopig...

Verhaal technisch zeg ik.. Transformers helemaal stoppen en eens proberen een franchise te starten zonder Bay, DiBonaventura en Spielberg.. Maar dat is vrees ik hopen op sneeuw in de zomer..

KeesjeNL

Avatar

Fast & Furious is schaamteloze rotzooi.

meanrat

Avatar

Verbazingwekkend dat The Fast and the Furious bovenaan staat!! Want je kunt de franchise vreselijk vinden (as do I), maar je kunt niet zeggen dat ze er mee zouden moeten stoppen want het publiek wil het klaarblijkelijk wel. Zoveel omzet per film!

nieuwslaatste nieuws

meest populair