Algemeen

'Edge of Tomorrow'-vervolg legt einde origineel uit

Want hoe won de mensheid nou van de Mimics?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 14:49 in Algemeen
Christopher McQuarrie schreef het script van Edge of Tomorrow en mag meewerken aan het vervolg. Het einde van die eerste film is voor sommige fans niet helemaal duidelijk, maar het vervolg gaat die onduidelijkheid geheel wegnemen. Dat stelt McQuarrie althans op Twitter.

McQuarrie deelde niet heel veel informatie, maar schreef wel het volgende: "Het einde van Edge zal eindelijk helemaal duidelijk worden." Hieronder het bericht dat McQuarrie op Twitter deelde, daarna volgen spoilers over de eerste film.

Aan het eind van Edge of Tomorrow zien we dat Rita (Emily Blunt) doodgaat om Cage (Tom Cruise) extra tijd te geven om de Omega te doden. Hij slaagt daarin, maar het kost hem ook zijn leven. Gelukkig voor Cage wordt hij geraakt door wat bloed van de Omega, waardoor een nieuwe reset ingezet wordt, net als in het begin van de film toen hij per ongeluk een Alpha doodde. Ditmaal is de oorlog met de Mimics ineens gewonnen. En precies dat einde is wat vreemd, want het wordt verder helemaal niet uitgelegd.

Live Die Repeat and Repeat moet als sluitstuk dienen en wordt weer geregisseerd door Doug Liman. Verder keren zowel Cruise als Blunt terug en zal er nog een derde hoofdrolspeler gecast worden.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

horizon

Avatar

Niet doen!

Ik vond het einde duidelijk genoeg. En als je een gegeven als tijdparadoxen wil gaan uitleggen bestaat de kans dat je je steeds verder in de nesten gaat werken.

Ed Crane

Avatar

Ja gewoon prima einde toch? Maar misschien weten ze best iets leuks te doen voor een vervolg.

Prince John

Avatar

Vond het einde ook goed, maar toch wel redelijk logisch dat het vervolg toch ook gedeeltelijk hierover gaat lijkt me zo.

ThomasOMalley

Avatar

Mwa, ik vond het één van de leukste films van 2014, maar ik vind dat je je publiek niet heel serieus neemt als je dit niet toelicht. Mijn probleem met het einde kwam terug in een stuk van Buzzfeed, waarin iemand tegen hetzelfde aanliep:

"My main complaint with what happens at the end is that it seemed like a convenient betrayal of the logic by which the rest of the movie operated — why, if Cage has been sent back in time using the power of alien goo, do the rest of the aliens stay blown up? If he's returned, much wiser, to the start of the film, before he, Rita, and J-Squad ever set out on the mission to the Louvre, then shouldn't the aliens also still have their firm stronghold on most of Europe?"

Er zijn momenten waarbij je het publiek het zelf moet laten uitvinden, want dan neem je ze serieus (no spoon feeding).
Dit is niet zo'n moment.

Looper (hoe leuk ook) hield zich ook totaal niet aan de regels die het zelf had bedacht als het gaat om tijdreizen. Leg het uit of leg het niet uit, maar houd je publiek niet voor de gek.

Master Of Films

Avatar

Moeten mensen weer een handje worden gehouden. Ik wil een Tree of Life, Mulholland Drive, Donnie Darko, Birdman, The Fountain, The Babadook, Vanilla Sky, 2001: A Space Odyssey. Moet alles worden uitgelegd!
Deel 2 prima, maar om het einde van deel 1 te verklaren. I'll pass. :(

ThomasOMalley

Avatar

Ik denk dat je een significant verschil over het hoofd ziet.
Bij de films die je opnoemt loont het om zelf na te denken, bij The Edge of Tomorrow loont het juist als je er niet over nadenkt en op goed vertrouwen aanneemt dat het wel zal kloppen.

Mav Damian

Avatar

Ach we zullen wel zien. Edge of Tomorrow een prima film. Als ze met een goed verhaal komen dan zal dit geen probleem worden.

Master Of Films

Avatar

ThomasOMalley "Ik denk dat je een significant verschil over het hoofd ziet."
Nee. Dat verschil is voor mij niet van belang. Het gaat simpelweg om het uitleg te krijgen. Meer moet je eigenlijk niet achter zoeken, laat staan er over nadenken. ;) Ik zoek dan ook geen discussie, maar ik waardeer je bijdrage(s) wel. :D [bierglas]

Ik mis nog steeds echte smiley's :(

nieuwslaatste nieuws

meest populair