Edge of Tomorrow (2014)

Live, Die, Repeat

Tom Cruise vervolgt na Oblivion zijn loopbaan als scifi-actieheld en krijgt nu niet alleen ruzie met aliens, maar ook met de tijd. Intelligent, bot en ruw gefilmd.
play

7,5 details

  • 113 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
  • Australië
  • Canada
113 Min Verenigde Staten

In 'Edge of Tomorrow' is de mens in oorlog met een buitenaards ras, genaamd de Mimics. Lt. Col. Bill Cage (Cruise) heeft nog nooit gevochten, maar op een dag verliest hij zijn rang en wordt hij op een gevaarlijke missie gestuurd. Cage wordt binnen een paar minuten gedood, maar weet een van de aliens te doden. Vreemd genoeg wordt hij weer wakker, aan het begin van dezelfde helse dag, en moet hij weer vechten. Weer delft hij het onderspit en weer wordt hij wakker. Het directe contact met het buitenaardse wezen heeft hem in een tijdlus gegooid. Maar elke keer wordt Cage sterker, slimmer en wordt hij een gedegen tegenstander van de Mimics. Zijn strijd wordt de sleutel tot het verslaan van de buitenaardse wezens en het redden van de aarde.

Regie
Doug Liman
Cast
Tom Cruise, Emily Blunt, Brendan Gleeson, Bill Paxton, Noah Taylor, Charlotte Riley, Lara Pulver, Tony Way, Jonas Armstrong, Franz Drameh, Dragomir Mrsic, Kick Gurry, Terence Maynard, Masayoshi Haneda, Madeleine Mantock.
Budget
$ 178.000.000
Opbrengst
$ 369.200.000
Release
06.06.2014
Release NL
29.05.2014
Release DVD
21.10.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Doug Liman | Cast: Tom Cruise (William Cage), Emily Blunt (Rita Vrataski), Bill Paxton (Sergeant Farell), Brendan Gleeson (Generaal Brigham), e.a. | Speelduur: 131 minuten | Jaar: 2014

De beste rol uit zijn carrière leverde Tom Cruise merkwaardige commentaren op. Critici schreven naar aanleiding van Cruise' bijrol in Magnolia dat het de eerste rol was waarin Tom Cruise niet Tom Cruise speelde. Een belediging verhuld als compliment en bovendien behoorlijk kort door de bocht. Toegegeven, de acteur moet het niet altijd hebben van een uitzonderlijke talent en heeft veel last van zijn reputatie, merkwaardige omgang met meubelstukken en dubieuze religieuze voorkeuren. Toch heeft Cruise wel een aantal aardige rollen op zijn cv staan. Zijn vertolkingen in Born on the Fourth of July, Rain Man en Jerry Maguire bewijzen dat de man toch echt wel wat kan, mits de context juist is. De laatste jaren timmert de vijftiger vooral aan de weg als actieheld, waarbij zijn beperkingen als karakteracteur hem weinig in de weg lijken te staan.

Zijn hoofdrol in Edge of Tomorrow van Doug Liman lijkt voor Cruise een logisch vervolg na zijn soloactie in de twijfelachtige genregenoot Oblivion. Met een knipoog naar Top Gun speelt Cruise dit keer de omlaag gevallen legerofficier William Cage. Van vechten heeft de militair, die als baan heeft de media te woord te staan, weinig kaas gegeten. Hij wordt voor de leeuwen geworpen als zijn nieuwe baas hem in een gevechtsunit plaatst. Strijdtoneel is onze planeet in de nabije toekomst. Een razendsnel buitenaards ras, waarvan we nauwelijks te weten komen wat ze bij ons te zoeken hebben, heeft de aarde ingenomen en zo'n beetje elke legereenheid de pan in gehakt. Op het slagveld komt Cage zij aan zij te staan met de onverschrokken Rita Vrataski die het gezicht is geworden van de strijd tegen de aliens.

videotrailers & clips

alle artikelen (27)

Edge of Tomorrow Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...ik had er niet veel van verwacht maar liet mij verleiden door de hoge ratings. Al met al viel de fil......"

Frietgezicht

"...[quote=KeesjeNL]Ik kan het niet laten:E! Kom je aan Edge of Tomorrow, dan kom je aan mij:-S![/quote]......"

KeesjeNL

"...[quote=Frietgezicht]Hij is alles aan het besmeuren waar hij reageert. Oblivion mag dan wel weer :P[......"

Edge of Tomorrow

acties