'Jumanji'-vervolg brengt eerbetoon aan Robin Williams

'Jumanji'-vervolg brengt eerbetoon aan Robin Williams

Er zijn veel hints naar zijn aanwezigheid in de mysterieuze spelwereld.

Robin Williams heeft een rolletje in Jumanji: Welcome to the Jungle. Althans, de invloed van zijn personage Alan Parrish zal merkbaar zijn in de film. Ondanks dat het doelpubliek van deze vervolgfilm het origineel uit 1995 vermoedelijk niet gezien heeft, zal de vervolgfilm van Sony Pictures de ster van die film niet vergeten.

Acteur Jack Black vertelde aan The Hollywood Reporter over de indirecte aanwezigheid van Williams. "We verkennen die jungle een proberen het spel te winnen. Het is echt een kwestie van leven op dood," vertelde Black. "Maar terwijl we daar zijn, vinden we aanwijzingen achtergelaten door [het personage van Williams, Alan Parrish]. Hij heeft een compleet junglehuis gebouwd, een beetje een Zwitserse familie Robinson-situatie. Het is dus alsof hij ons helpt, zonder daar te zijn."

Ook legde Black het belangrijkste verschil tussen Jumanji en Jumanji: Welcome to the Jungle uit: "In het origineel kreeg je nooit de binnenwereld te zien. Maar deze speelt zich vooral af in de jungle van Jumanji. Dat is ook het coolste deel van de film - we kunnen het publiek meenemen naar dat geheime en bijzondere land, met al het gevaar en alle schoonheid."

In Jumanji: Welcome to the Jungle vindt een groepje kinderen het beroemde bordspel. Daarop worden ze in de game gezogen en moeten ze hem spelen als volwassen avatars uit het spel; met de gezichten van Jack Black, Dwayne Johnson, Karen Gillan en Kevin Hart. Vanaf 21 december in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair