Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

Landing This Christmas.

Verrassend leuke actiekomedie met sterke humor, een strak script en een leuke twist op de klassieke lichaamsverwisseling.
play

6,3 details

  • 119 Min
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Actie
  • Komedie
  • Verenigde Staten
119 Min Verenigde Staten

Vier middelbare scholieren ontdekken een videogame console en worden letterlijk het spel ingesleurd. Daar worden ze volwassen avatars. Maar wat ze al snel ontdekken, is dat je Jumanji niet gewoon speelt. Je moet het overleven. Om het spel te verslaan en terug te keren naar de echte wereld, moeten ze het gevaarlijkste avontuur van hun levens zien te overleven en ontdekken wat Alan Parrish twintig jaar eerder achterliet en de manier veranderen waarop ze over zichzelf denken. Anders zullen ze nooit ontsnappen.

Regie
Jake Kasdan
Cast
Dwayne Johnson, Kevin Hart, Tom Holland, Karen Gillan, Jack Black, Bobby Cannavale, Missi Pyle, Alex Wolff, Nick Jonas, Rhys Darby, Tim Matheson, Juan Gaspard, Madison Iseman, Marc Evan Jackson, Morgan Turner, Marin Hinkle, Ser'Darius Blain, Maribeth Monroe, Laurie Calvert, Virginia Newcomb, Tracey Bonner, Sylvia Jefferies, Mason Guccione, Friday Chamberlain, Sean Buxton.
Release
21.12.2017
Release NL
21.12.2017
Release DVD
02.05.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Jake Kasdan | Cast: Dwayne Johnson (Spencer), Kevin Hart (Fridge), Jack Black (Bethany), Karen Gillan (Martha), Rhys Darby (Nigel), Bobby Cannavale (Van Pelt), Nick Jonas (Alex), Alex Wolff (Young Spencer), Ser'Darius Blain (Young Fridge), Madison Iseman (Young Bethany), Morgan Turner (Young Martha) | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2017

Het had de zoveelste zinloze reboot of nostalgietrip kunnen zijn; met Jake Kasdan aan de leiding (Sex Tape, Bad Teacher) verwacht je niet meer dan een clichématig Dwayne Johnson-vehikel met een Jumanji-stickertje erop. Jumanji: Welcome to the Jungle blijkt echter een hartstikke leuke verrassing te zijn. Eentje die zijn getalenteerde cast daadwerkelijk benut, de klassieke lichaamsverwisseling een leuke twist geeft en ondanks de fantastische setting geloofwaardige personages neerzet.

Men gebruikt de eerste minuten voor een korte knipoog naar het bordspel uit de eerste film en bedenkt een vaag excuus om het in een videogame te transformeren. Als dat eenmaal achter de rug is, volgt de introductie van een typisch viertal scholieren: de nerd, de 'jock', het populaire meisje en de einzelgänger die allen mogen nablijven. Samen vinden zij het spel - nu een videogamecartridge in een soort neppe Atari 2600 - en kiezen zij in hun onschuld allemaal een spelpersonage. In plaats van Jumanji-monsters die onze wereld binnendringen, wordt het viertal juist in de wereld van Jumanji gezogen en krijgen ze allemaal het uiterlijk van hun gekozen spelpersonage.

alle artikelen (29)

Jumanji: Welcome to the Jungle Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Jumanji: Welcome to the Jungle

acties