Algemeen

'Transformers 5' is springplank voor de toekomst

Andere films kunnen hierop gaan bouwen.

door Jim Pedd om 09:51 in Algemeen
Vanaf donderdag is Michael Bay-film Transformers: The Last Knight in de bioscoop te zien. Het wordt zijn vijfde en laatste film in de franchise, maar als het aan studio Paramount Pictures ligt niet de laatste film die in de reeks verschijnt. Dat vertelt Bay ook in een interview met Fandango: The Last Knight wordt een springplank voor andere vervolgen.

"Deze film draait meer om mythologie en als het aankomt op de verhaallijn, is het de diepgaandere van de vijf," begon Bay. "Deze film is veel meer een avontuur. Er zijn twee erg sterke vrouwelijke helden die ik geweldig vind en het voelt anders dan de andere Transformers-films. As je echt een beetje oplet, zie je veel wegen die de rest van de franchise in kunnen slaan. Dus het is eigenlijk een springplank voor de toekomst van de rest van de franchise."

The Last Knight is overigens niet alleen voor Michael Bay de laatste film in de franchise, ook Mark Wahlberg houdt het hierna voor gezien. Deze film introduceert, zoals Bay al hint, de bredere geschiedenis van de Transformers. Dat moet het mogelijk maken om bijvoorbeeld een film in de Oudheid te maken in deze reeks.

Maar eerst moeten we de - waarschijnlijk prima - prestaties van Transformers: The Last Knight afwachten. Morgen in de voorpremière te zien, de dag erna in de landelijke première.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Bay "Deze film draait meer om mythologie en als het aankomt op de verhaallijn, is het de diepgaandere van de vijf"
Aldus Bay de creativeling. Het is gewoon een commercial voor Hasbro en voor IMAX. :P

Anyway. TF 5 heeft op dit moment een leuke score op rotten tomatoes. ;)

Wel grappig dat Bay in een andere serie zowel zijn laagste als hoogste score heeft behaald.
Highest Rated: 83% Ouija: Origin of Evil (2016)
Lowest Rated: 7% Ouija (2014)

horizon

Avatar

Huh? Wanneer is dit artikel geschreven?
Begint met donderdag in de bioscoop en op einde staat morgen in voorpremiere en dag erna landelijk in premiere.

De Vue vertoonde de film al op dinsdag om 23:59. Wereldwijde premiere.

En vandaag vertonen de meeste bioscopen ook al de film.

horizon

Avatar

@ MoF,
die RT & Metacritic score stelt me helemaal gerust. Zeker als ik de kopjes van de reviews lees. Smiley face

Master Of Films

Avatar

Ga je nog een review/recensie doen hiet op de FT horizon?

horizon

Avatar

Natuurlijk. Heb me over 3D aversie heen gezet en ga vanavond kijken. Over paar weken in 2D nog een keer. (Paramount heeft gesteld dat eerste twee weken film alleen in 3D getoond mag worden).
Gelukkig dat Bay goede camera's gebruikt.

Review dus morgenochtend denk ik. Hier en op moviemeter. Smiley face

Master Of Films

Avatar

Het is wel de enige native 3D film van 2017 en ja Bay heeft de beschikking gehad over 2 Arri Alexa 65 camera's in een 3D rig. Oftewel super digitale high end spul waarvan niet elke filmmaker de beschikking kan overkrijgen. Nolan, Tarantino en Abrams zouden dat wel kunnen, maar die willen 35mm/65mm Kodak film.

Voor technische geleuter zie -> Filmjournal

Darthmar

Avatar

Ik begreep dat deze film deel 6 al aankondigd.

esteban

Avatar

De recensies zijn nóg meer vernietigend dan ooit tevoren. Zelfs bij degene die doorgaans gewoon al blij zijn omwille van de actie. Zélf vond ik de laatste drie films uiterst apathische belevingen, toch laat ik mij telkens opnieuw vangen door de visueel aantrekkelijke trailers. Smiley face Guilty.

Goku32

Avatar

Hopelijk krijgen we dan ook goeie films in de toekomst over de Transformeren inplaats van deze prut zooi. Jammer vind ik was vroeger wel fan van de Transformers serie. En de eerste film. Maar wat er nu allemaal komt is zo slecht

NieuwsFilm

meest populair