'Transformers 5' is springplank voor de toekomst

'Transformers 5' is springplank voor de toekomst

Andere films kunnen hierop gaan bouwen.

Vanaf donderdag is Michael Bay-film Transformers: The Last Knight in de bioscoop te zien. Het wordt zijn vijfde en laatste film in de franchise, maar als het aan studio Paramount Pictures ligt niet de laatste film die in de reeks verschijnt. Dat vertelt Bay ook in een interview met Fandango: The Last Knight wordt een springplank voor andere vervolgen.

"Deze film draait meer om mythologie en als het aankomt op de verhaallijn, is het de diepgaandere van de vijf," begon Bay. "Deze film is veel meer een avontuur. Er zijn twee erg sterke vrouwelijke helden die ik geweldig vind en het voelt anders dan de andere Transformers-films. As je echt een beetje oplet, zie je veel wegen die de rest van de franchise in kunnen slaan. Dus het is eigenlijk een springplank voor de toekomst van de rest van de franchise."

The Last Knight is overigens niet alleen voor Michael Bay de laatste film in de franchise, ook Mark Wahlberg houdt het hierna voor gezien. Deze film introduceert, zoals Bay al hint, de bredere geschiedenis van de Transformers. Dat moet het mogelijk maken om bijvoorbeeld een film in de Oudheid te maken in deze reeks.

Maar eerst moeten we de - waarschijnlijk prima - prestaties van Transformers: The Last Knight afwachten. Morgen in de voorpremière te zien, de dag erna in de landelijke première.



NieuwsFilm

meest populair