Verhaal voor vervolgen 'Warcraft' onthuld

Verhaal voor vervolgen 'Warcraft' onthuld

Duncan Jones doet boekje open.

Met een opbrengst van $433,7 miljoen is de wereldwijde score van Warcraft: The Beginning op het oog nog niet eens zo heel slecht. De $160 miljoen kostende CG live-action gameverfilming werd echter flink gekraakt en dat heeft waarschijnlijk sowieso het gevolg dat regisseur Duncan Jones (Moon, Mute) niet terugkeert voor een eventueel vervolg. Voldoende reden voor hem om het plot voor de complete trilogie te onthullen.

Tijdens een speciale vertoning van Warcraft in het Prince Charles Square in London zei Jones het volgende over het verhaal voor Warcraft 2 én 3:

"De eerste film gaat over het opzetten van de wereld en toont aan hoe Durotan zijn zoon helpt om te ontsnappen van de stervende planeet. Dus voor mij zou het idee zijn om gedurende de drie films te laten zien dat Thrall de visie van Durotan zou vervullen om een nieuwe thuisland voor de Orcs te realiseren. Dus in het vervolg zou je de tienerjaren van die baby zien, en iedereen die hun Warcraft-verhalen kent, weet vast dat het verhaal heel erg aandoet als het verhaal rond Spartacus. Dat zou ik aanhouden. De menselijke kant is minder duidelijk, maar de eerste film heeft een afronding waarmee gedeald moet worden." Jones gaf vervolgens aan dat de trilogie ook gaat over de opoffering van Durotan voor zijn zoon.

Van de $433,7 miljoen werd er slechts $47,4 miljoen in de States opgehaald en dat was een flinke tegenvaller voor Universal Pictures. Mocht er een vervolg komen dan wordt deze vooral voor de Chinese fans gemaakt, aangezien zij voor $213,5 miljoen omzet zorgden.



NieuwsFilm

meest populair