'Han Solo'-regisseurs ontslagen, productie stilgelegd

'Han Solo'-regisseurs ontslagen, productie stilgelegd

Ruzie, ruzie en nog eens ruzie op de set.

Onverwacht nieuws vanuit Lucasfilm. Regisseurs Phil Lord en Chris Miller zijn gestopt als regisseurs van de Han Solo-film. Dat terwijl de opnames al sinds 20 februari bezig zijn. Officieel is het verhaal dat het duo vertrokken is wegens creatieve verschillen met Lucasfilm, maar er zijn tegelijk verhalen die een iets ander beeld schetsen.

"Helaas kwamen onze visie en proces niet overeen met onze partners in dit project. Normaalgesproken houden we niet zo van de uitdrukking 'creatieve verschillen', maar de cliché is in dit geval waar. We zijn erg trots op het geweldige en wereldklasse werk van de cast en crew," aldus de regisseurs in een statement.

Ook Kathleen Kennedy reageerde met een soortgelijke opmerking: "Phil Lord en Christopher Miller zijn getalenteerde filmmakers die een ongelofelijke cast en crew verzameld hebben, maar het is duidelijk geworden dat we verschillende creatieve visies op deze film hebben en dus hebben we besloten onze eigen weg te gaan."

Dat is het officiële verhaal, maar vakblad Variety meldt dat het duo niet vertrokken is, maar ontslagen. Er zou vanaf het moment dat de opnames begonnen problemen zijn geweest tussen de regisseurs en Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy (die de film ook produceert) en haar team. Daar valt ook scenarist Lawrence Kasdan onder, die een erg specifieke visie op het personage Han Solo gehad schijnt te hebben.

Waar regisseurs Miller en Lord bekend staan om hun humor, zou Kasdan Han Solo niet als grappig gezien hebben, maar sarcastisch. Op The Hollywood Reporter lezen we dat hierin een groot probleem lag. Waar Lord en Miller namelijk graag afweken van het script en hun acteurs wilden laten improviseren, hielden Kasdan en Kennedy daar absoluut niet van.

De regisseurs waren echter van mening dat hun ervaring met blockbusters wel wat vrijheid rechtvaardigde, en Kennedy schijnt niet bereid te zijn geweest hen die te geven. "Kathy, haar team en Larry Kasdan doen dit al heel erg lang. Ze weten hoe de kaas gemaakt moet worden en dat is hoe ze willen dat het gemaakt wordt. Het werd dus een erg polariserende set," vertelt de anonieme bron van Variety. Naar buiten toe wordt dus een ander verhaal verteld: Lord en Miller zouden opgestapt zijn vanwege de creatieve verschillen.

Dat de regisseurs ontslagen zijn is erg ongewoon. Het is ook nog niet zeker hoe ze vermeld worden op de aftiteling straks en ook niet wie het roer overneemt. De opnames zijn korte tijd stilgelegd, terwijl er gezocht wordt naar een vervanger. Er worden drie namen genoemd: Ron Howard, Joe Johnston en Kasdan zelf.

De release van Han Solo staat voorlopig nog gepland voor mei 2018.



NieuwsFilm

meest populair