Alles over 'Baby Driver'

Alles over 'Baby Driver'

Nieuwe van Edgar Wright met een score van 100% (!) op RottenTomatoes.

Met 37 recensies een score van 100% op RottenTomatoes. Dat heeft de nieuwe film van regisseur Edgar Wright, Baby Driver, en dus moesten we die wel uitlichten deze week. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, kan bekijk dan hier onze maandtips.

Baby DriverBekijk de afbeelding

Regie: Edgar Wright | Cast: Ansel Elgort (Baby), Jon Bernthal (Griff), Jon Hamm (Buddy), Eiza González (Darling), Lily James (Debora) e.a. | Scenario: Edgar Wright | Speelduur: 113 minuten | Genres: Actie, Misdaad, Muziek | Kijkwijzer: 16

De getalenteerde jonge bestuurder van vluchtauto's Baby (Elgort) ontmoet het meisje van zijn dromen (James) en wil stoppen met zijn criminele bestaan. Als hij door zijn opdrachtgever (Kevin Spacey) gedwongen wordt om mee te werken aan een overval die gedoemd is te mislukken, zet hij zijn leven, zijn liefde en zijn vrijheid op het spel.

Grote rol voor muziek

Toen Edgar Wright 21 was, luisterde hij naar het nummer Bellbottoms van de Jon Spencer Blues Explosion en realiseerde hij zich dat het een goed lied was voor een auto-achtervolging. Het inspireerde hem tot het schrijven van Baby Driver. Twee van zijn passies werden hierin verenigd: een passie voor muziek en een passie voor actiefilms.

"Edgars films zijn altijd uitdagend," legt director of photography Bill Pope uit. "Zijn films zijn complex, maar deze al helemaal. Hierin heb je niet gewoon een bankoverval, met geweerschoten en agenten die op tijd komen en auto's die crashen. Je hebt regen. Je hebt bliksem. En de kicker, is dat het allemaal afgestemd is op muziek. Dus de ruitenwissers reageren op een bepaald ritme. Mensen gaan op een ritme dood. De geweerschoten zijn op tempo en meestal is dat allemaal in een shot samengevoegd. Dus het is erg moeilijk om dat te choreograferen."

Het maakt Baby Driver ook uniek: "Het is een actiethriller gemaakt op een manier als nooit tevoren - er zijn autoachtervolgingen, intense actiescènes en schietpartijen, allemaal op de beat van dertig nummers die Edgar samenvoegde voordat hij het script afmaakte," aldus producent Nira Park. En wellicht maakt dat de film ook een succes.


Eerste reacties

We schreven het al: met 37 recensies scoort Baby Driver een score van 100 procent op RottenTomatoes. Het gemiddelde cijfer is een 8,5 en critici zijn laaiend enthousiast over de combinatie van muziek, humor en actie. Een geweldige film van Wright.

Box office prestaties

Het is niet bekend hoeveel Baby Driver gekost heeft om te maken. Verwacht wordt dat de film dankzij de positieve reacties het goed gaat doen, al weten we dus niet hoeveel er nodig is om het een echte knaller te maken. Verwacht wordt in elk geval een openingsweekend van 15 miljoen dollar in de Verenigde Staten en een totale verdienste van 50 miljoen dollar aldaar.

Trivia

Edgar Wright begon in 1995 met werken aan de film, maar maakte het script pas in 2011 af. Vervolgens had hij nog zes jaar nodig om de film gemaakt te krijgen. | De film is vernoemd naar het nummer Baby Driver van duo Simon & Garfunkel. | Er spelen drie Oscar-winnaars in Baby Driver: Kevin Spacey, Jamie Foxx en Paul Williams.



NieuwsFilm

meest populair