Nicole Kidman voelde zich vernederd door rol over seksuele mishandling

Nicole Kidman voelde zich vernederd door rol over seksuele mishandling

De actrice speelt in de HBO-dramaserie 'Big Little Lies' de vrouw van een man met losse handjes.

Nicole Kidman speelt momenteel in de HBO-serie Big Little Lies. Een serie met als thema huiselijk geweld. De opnames voor deze dramaproductie waren alles behalve fijn, Kidman voelde zich namelijk vaak kwetsbaar en vernederd op de set.

In de dramaserie van HBO speelt Kidman een vrouw genaamd Celeste die wordt mishandeld door haar partner Perry, gespeeld door
Alexander Skarsgård
. In de zevendelige serie wordt het karakter van Kidman het slachtoffer van gruwelijk huiselijk en seksueel geweld.

Geen gemakkelijke rol om te spelen, maar Kidman speelde ondanks de veeleisende en heftige omstandigheden al haar scènes zelf, dus zonder het gebruik van een stunt double, waardoor de 50-jarige actrice de nodige blauwe plekken en emotionele schade heeft overgehouden aan de opnames.

Volgens Kidman gingen zij en haar mannelijke tegenspeler Skarsgård volledig op in hun rollen. "Dit konden we alleen maar spelen op basis van wederzijds vertrouwen. Het voelde soms gevaarlijk op de set en het was soms erg frustrerend," vertelt Kidman in een interview over de serie.

Kidman probeerde zich desondanks sterk te houden op de set van Big Little Lies, maar nam de negatieve gevoelens, emoties en indrukken toch tegen beter weten in mee naar huis. "Pas thuis realiseerde ik me hoe diep de opnames me daadwerkelijk hadden geraakt," aldus de Australische actrice.

Ondanks de zware opnameperiode van de HBO-dramaserie, kijkt Kidman er wel positief op terug. Volgens haar krijgt ze vele positieve reacties op straat van de fans van de serie. Acteren kan soms moeilijk zijn dus, zeker als je jezelf zo goed inleeft in je rol.

NieuwsFilm

meest populair