Morrisey biopic trailer nu al controversieel

Morrisey biopic trailer nu al controversieel

Auteur 'AutoFellatio' spreekt zich meteen uit tegen 'England Is Mine' trailer, met Dunkirk acteur in de hoofdrol.

De eerste trailer voor de Morrisey biopic England is Mine is pas net online verschenen en nu al controversieel. De film, die eerst Steven zou gaan heten, gaat voornamelijk over de jeugd van Steven Patrick Morrissey en zijn eerste stappen in de muziekwereld. Zowel als zanger en als muziekjournalist. Beiden voordat de wereld hem leerde kennen als Morrisey, frontman van The Smiths. Bekijk hier de trailer:



De trailer is nog nauwelijks online verschenen, of jeugdvriend James Maker sprak zich al uit tegen de film. Hij noemt England Is Mine, met Jack Lowden (Dunkirk) in de hoofdrol als de jonge Morrisey, 'onoprecht' en 'historische fictie'. Na het zien van de trailer ging Maker meteen online om een statement te plaatsen, waarin hij zegt dat de film geen biopic is, maar fictie die volgens hem een belediging aan het adres van Morrisey is.

Volgens Maker wordt Morrisey in de film (of in ieder geval in de trailer) ten onrechte neergezet als autistische kluizenaar die door een goedbedoelende vriend overtuigd werd om toch maar te gaan zingen. Maker zegt dat daar niks van klopt, dat Morrisey's moeder de filmmakers moet aanklagen voor hoe zij wordt geportretteerd en dat het echte verhaal in de boeken van Morrisey en van hemzelf gedocumenteerd is (respectievelijk 'Autobiography' en AutoFellatio').

NieuwsFilm

meest populair