Componisten ingehuurd voor Spielbergs 'Ready Player One' en 'The Papers'

Componisten ingehuurd voor Spielbergs 'Ready Player One' en 'The Papers'

Beide films worden in de komende negen maanden verwacht in de bioscopen.

Na de muziek van nagenoeg alle films van Steven Spielberg te hebben gecomponeerd, moet John Williams afzien van de muziek voor Spielbergs Ready Player One. Forrest Gump-componist Alan Silvestri zal voor deze film de deuntjes verzinnen.

Williams heeft echter goede reden voor zijn actie; hij zal namelijk wel de muziek componeren van Spielbergs andere nieuwe film The Papers, waarvan de post-productie tegelijk met die van Ready Player One plaats zal vinden. The Papers betreft de 28e samenwerking tussen Spielberg en Williams. De enige twee voorgaande films waaraan ze niet samenwerkten waren The Color Purple en Bridge of Spies.

Volgens een verklaring van Amblin Productions hebben Spielberg en Williams gekozen voor Alan Silvestri omdat Spielberg eerder (als producent) met Silvestri samen heeft gewerkt aan de Back to the Future-trilogie in de jaren '80, alsmede andere Amblin- en DreamWorks-projecten.

The Papers wordt eind december in de Amerikaanse bioscopen verwacht (om mee te kunnen dingen naar de Oscars), wat waarschijnlijk een release in januari betekent voor Nederland. Ready Player One draait vanaf 25 maart 2018 in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair