Ready Player One (2018)

Break Free

Wade Watts zal geen filmicoon worden, maar als spectaculaire ode aan de film- en popcultuur is Ready Player One genieten geblazen.
play

6,9 details

  • 140 Min
  • Sci-Fi
  • Actie
  • Thriller
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
140 Min Verenigde Staten

In de nabije toekomst ontsnapt de geïsoleerde tiener Wade Watts van zijn saaie bestaan wanneer hij inlogt op OASIS, een wereldwijd gebruikte virtuele utopie, waar gebruikers idyllische alternatieve levens kunnen leiden. Als de excentrieke miljardair die OASIS heeft verzonnen, komt te overlijden, stelt hij zijn enorme fortuin beschikbaar aan de winnaar van een grote virtuele schattenjacht. Wade gaat als een van miljoenen gamers op jacht naar de schat en moet het al snel opnemen tegen grote bedrijven en andere tegenstanders die er alles aan doen om de schat eerst te vinden.

Regie
Steven Spielberg
Cast
Simon Pegg, Ben Mendelsohn, T.J. Miller, Letitia Wright, Mark Rylance, Tye Sheridan, Hannah John-Kamen, Olivia Cooke, Ralph Ineson, Mckenna Grace, Perdita Weeks, Susan Lynch, Julia Nickson-Soul, Clare Higgins, Laurence Spellman, Lena Waithe, Win Morisaki, Kae Alexander, Kathryn Wilder, Philip Zhao, Elisa Perry.
Release
29.03.2018
Release NL
29.03.2018
Release DVD
08.08.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Spielberg | Cast: Tye Sheridan (Parzival/Wade), Olivia Cooke (Art3mis/Samantha), Ben Mendelsohn (Sorrento), Lena Waithe (Aech/Helen), T.J. Miller (I-R0k), Simon Pegg (Ogden Morrow), Mark Rylance (Anorak/Halliday), Philip Zhao (Sho), Win Morisaki (Daito), Hannah John-Kamen (F'Nale Zandor) | Speelduur: 140 minuten | Jaar: 2018

Wat als Willy Wonka een videogamedesigner was? Met dit idee begon Ernest Cline aan zijn debuutroman Ready Player One. Hij stelt zich een grauw 2045 voor: de wereld is een vuilnisbelt, opgestapelde caravans fungeren als flats en alle wereldproblemen worden genegeerd. De mensheid ontsnapt liever naar de Oasis, een wonderlijke computersimulatie ontworpen door James Halliday. Deloreans, X-Wings, Gundams, King Kong en een T-Rex trekken er ten strijde in het summum van de nostalgietrend. Met zo'n waslijst aan filmlicenties leek het boek een onverfilmbare fantasie... tot Steven Spielberg zich meldde als regisseur.

In de kern blijft Ready Player One een digitale variatie op Sjakie en de Chocoladefabriek. Wanneer James Halliday overlijdt, verspreidt hij geen gouden tickets maar drie sleutels over de Oasis. De eerste speler die ze alle drie vindt, wordt Hallidays erfgenaam. Net als in de klassieker van Roald Dahl is onze protagonist Wade Watts een arme knul die het moet afleggen tegen ambitieuze concurrenten. Onder hen Art3mis en het zielloze bedrijf IOI dat de wedstrijd puur om het geld wil winnen.

alle artikelen (39)

Ready Player One Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Ready Player One

acties