Alles over 'The Big Sick'

Alles over 'The Big Sick'

Verfrissende indiekomedie weet een paar goede punten te maken.

The Big Sick gaat komende donderdag in première en is de opening van augustus. Vandaag vertellen we alles over die film! Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, kan bekijk dan hier onze maandtips.

The Big SickBekijk de afbeelding

Regie: Michael Showalter | Cast: Kumail Nanjiani (Kumail), Zoe Kazan (Emily), Holly Hunter (Beth), Ray Romano (Terry), Anupam Kher (Azmat) e.a. | Scenario: Emily V. Gordon, Kumail Nanjiani | Speelduur: 120 minuten | Genres: Komedie, Romantiek | Kijkwijzer: AL

Na een one-night stand zijn de New Yorkse stand-up comedian Kumail (Nanjiani) en Emily (Kazan) smoorverliefd op elkaar. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele Pakistaanse ouders. Die zien hun zoon toch liever trouwen met een Pakistaans meisje. Wanneer Emily hierachter komt wil ze Kumail nooit meer zien. Maar dan wordt Emily plots zo ziek dat ze in een coma belandt. Terwijl de artsen een oplossing zoeken wijkt Kumail geen moment van haar zijde, tot grote ergernis van Emily's excentrieke ouders (Romano en Hunter). Beetje bij beetje ontstaat er een band tussen Kumail en Emily's ouders die hun leven voorgoed zal veranderen.

Het idee

The Big Sick ontstond toen Judd Apatow aanwezig was tijdens het South by Southwest Festival in 2012. Hij was te gast bij een podcast waar ook Nanjiani aanwezig was, en de twee hadden daar een goede klik. Daarna stuurde Apatow een uitnodiging naar Nanjiani om te kijken of de twee ergens aan konden samenwerken.

"Ik was natuurlijk heel enthousiast," vertelt Nanjiani over de ontmoeting. "En ik was doodsbang. Judd en ik hadden het geweldig tijdens South by Southwest, dus ik wist zeker dat ik het alleen maar kon verpesten." Maar dat gebeurde niet en de ontmoeting van het duo leidde juist tot vijf ideeën die Nanjinai aan Apatow voorlegde. Een daarvan was het verhaal van hoe zijn vrouw hem felbekritiseerde na een avondje van stand-up komedie. Dat zag Apatow wel zitten en zodoende kwam dit project tot stand.

Eerste reacties

The Big Sick is erg goed ontvangen. Op moment van schrijven scoorde de film op RottenTomatoes een 8,4 op 131 getelde recensies. 97 procent van de critici was positief over de film. "Grappig, met hart en intelligent. The Big Sick gebruikt zijn aantrekkelijke hoofdrolspelers en cultuuroverstijgende thematiek om te verbeteren op de standaard romkom formule en toont aan dat het genre nog wel wat te vertellen heeft."

Box office prestaties

Met welk budget The Big Sick gemaakt is, weten we niet, maar vermoedelijk niet veel. De film beleefde een prima periode in de VS, sinds de film half juni uitgebracht werd. In totaal staat de komedie al op 30,6 miljoen dollar en dat kan alleen maar meer worden.

Trivia

Werd vertoond tijdens het Sundance Film Festival, waarbij er een biedingsoorlog tussen Sony, Focus Features, Amazon en Netflix begon om de distributierechten. Uiteindelijk won Amazon met een bod van 12 miljoen dollar, een van de hoogste in de geschiedenis van Sundance. | Gebaseerd op het echte verhaal van hoe Kumail Nanjiani en zijn vrouw Emily V. Gordon elkaar ontmoet hebben. | Het duo schreef ook het script van de film.



NieuwsFilm

meest populair