Algemeen

Waarom zijn er vier 'Avatar'-vervolgen nodig?

Sigourney Weaver legt het uit.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 11:19 in Algemeen
Sigourney Weaver sprak met Entertainment Weekly over de vier aankomende Avatar-films van regisseur James Cameron. Tijdens dat gesprek legde de actrice uit waarom er maar liefst vier nieuwe films komen in de reeks.

"Er is een erg goede reden waarom er vier vervolgen komen," vertelde Weaver. "Alle vier de scripts gelezen hebbende, kan ik zeggen dat ze buitengewoon zijn en het wachten meer dan waard. De films draaien heel erg om de problemen op een bloedmooie planeet en James Cameron borduurt voort op dezelfde thema's als hebzucht, de gruwelen van grote corporaties en de problemen van inheemse volken. Op dit punt, na een lange en erg bevredigende carrière - ik kan niet geloven dat het al veertig jaar duurt - kan ik zeggen dat ik erg blij ben te mogen werken aan deze vier verhalen. Ik kan het echt, echt heel erg waarderen."

De voorbereidingen op de opnames zijn al sinds april in volle gang in Nieuw-Zeeland en de opnames gaan officieel op 25 september van start. Avatar 2 en 3 worden tegelijk opgenomen en vlak daarna gaat men verder met films 4 en 5. "Het is het meest ambitieuze project waar ik ooit aan gewerkt heb, maar ook het meest emotionele, buitengewone en mooie. Ik denk dat iedereen die eraan meewerkt, compleet verbaasd is bij het zien van het artwork. Het is ongelofelijk dat we in een tijd leven waarin we dit soort ervaringen naar het publiek kunnen brengen. Omdat ik denk dat Avatar iets veranderd heeft in wat mensen van films verwachten, en dit dat nog honderd keer verder brengt."

Op 18 december 2020 gaat de eerste Avatar-vervolgfilm in première. In december 2021, december 2024 en december 2025 volgt de rest. We weten dat het verhaal om de familie van Jake en Neytiri draait en dat het een verhaal over meerdere generaties en mogelijk zelfs planeten wordt.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

stop met deze onzin, de films komen veels te laat

Ed Crane

Avatar

Weaver "De films draaien heel erg om de problemen op een bloedmooie planeet en James Cameron borduurt voort op dezelfde thema's als (...) de problemen van inheemse volken"

Ojee, als dat maar goed gaat...

Prince John

Avatar

Een film voor elk dood personage dat terugkeert.

eltorro

Avatar

Laat maar komen die films.

nooffencetaken

Avatar

Zo is het Eltorro, kom maar door. Heb er zin in. En beter te laat dan complete ruk afleveren.

Goku32

Avatar

Is woord money money money daarom doen ze dit. We zullen zien hoeveel het gaat opbrengen want deel 1 vond ik niet zo geweldig of zo.

007

Avatar

Deel 1 was slecht en met een verhaal wat niks nieuws te bieden had als er al een verhaal in zat. Deel 2 van de smurfen zal wel in 2021 komen on plaats van 2020. ik hoef ze in ieder geval niet te zien.

jimb

Avatar

Ach stelletje azijn pissers, deel 1 was dat misschien niet heel erg orgineel met het verhaal dat erin zit, maar was zeer mooi in beeld gebracht. Hopelijk kunnen de komende films het wat meer originaliteit geven dat het wel verdiend.

Frietgezicht

Avatar

Idd veel gezeur.
Natuurlijk zetten we nu niet snel Avatar op in een huiskamer maar de ervaring in de bios was toen toch mooi.
En hij bracht ons allerlei sterke films en zelfs klassiekers en met 2 van de beste sequels ooit op zijn naam mag die wel wat vertrouwen krijgen met deze sequel.
Misschien een veel beter verhaal en zonder bril 3D kijken,hij doet er lang over maar meer zin in dan in al die Resident Evil en Transformers-films.

Master Of Films

Avatar

Ach ja zelfs als Jake in Avatar 2 de hele tijd zitten te whatsappen dan nog zal het volle zalen gaan trekken en wordt het het weer the greatest thing ever. Want het zag er zo mooi uit. Ohh kijk wat een mooie kleurtjes....Wat dat betreft zijn mensen net katten. Zet maar een speeltje voor kat, en de kat gaat spelen. Precies wat Jim ook gaat doen. Hij kan zo zijn zwakke script lekker maskeren. Van die heerlijke lege omhulsels. Dat werkt bij mij alleen als hij ook Vin Diesel als Vin Diesel laat spelen. Speaking of the greatest actor alive. Fast & Furious levert nog betere scripts af dan 10.000 keer weer dezelfde thema's als hebzucht, de gruwelen van grote corporaties en de problemen van inheemse volken gaan behandelen. Dat is een pas een echte familie, en om de familie problemen op te lossen rijden ze auto's in de prak. Wordt toch een beetje lastig daar op Planet Smurf Pandora.

Ik zal altijd heel veel films zoals Terminators/Aliens/Abyss/True Lies e.d. van James Cameron blijven houden. Maar James Cameron is geen Jezus Christus. Net zoals Ridley "Blade Runner meesterwerk" Scott en George "vader van Star Wars" Lucas van het padje afgeraakt. Gelukkig zijn niet alle oude meesters seniel geworden. Zoals Scorsese :) Tevens staan er nu al een nieuwe generatie filmmakers zoals Denis Villeneuve, Edgar Wright & Tom Ford. Het is gelukkig niet allemaal kommer en kwel daar in Hollywood :)

Op technisch vlak is alleen het beloofde brilloze 3D gebeuren interessant. Maar dat legt aan de cinemaketens of ze weer bakken met geld willen gaan investeren. Hou nog een slag de arm of ik deze techniek ooit zal zien.

Kan nu al niet wachten op Avatar 2. :D

Warhasbegun

Avatar

Ligt het aan mij of wordt er helemaal geen reden gegeven dat er 4 films nodig zijn

nooffencetaken

Avatar

Master of Films: you made my day AGAIN!!!! xD

drsentertainment

Avatar

Er is al heel veel gezeurd, laat ik eens positief zijn: ik vind Avatar een top 3 film. Ik beoordeel een film als een geheel en de mate van beleving. Hoe loop je de zaal uit en hoe voel je je de dagen erna.
Ben dus heel benieuwd naar de vervolgen.

Nature

Avatar

De Avatar film is zwaar overgewaardeerd.

nieuwslaatste nieuws

meest populair