Waarom zijn er vier 'Avatar'-vervolgen nodig?

Sigourney Weaver legt het uit.

Sigourney Weaver sprak met Entertainment Weekly over de vier aankomende Avatar-films van regisseur James Cameron. Tijdens dat gesprek legde de actrice uit waarom er maar liefst vier nieuwe films komen in de reeks.

"Er is een erg goede reden waarom er vier vervolgen komen," vertelde Weaver. "Alle vier de scripts gelezen hebbende, kan ik zeggen dat ze buitengewoon zijn en het wachten meer dan waard. De films draaien heel erg om de problemen op een bloedmooie planeet en James Cameron borduurt voort op dezelfde thema's als hebzucht, de gruwelen van grote corporaties en de problemen van inheemse volken. Op dit punt, na een lange en erg bevredigende carrière - ik kan niet geloven dat het al veertig jaar duurt - kan ik zeggen dat ik erg blij ben te mogen werken aan deze vier verhalen. Ik kan het echt, echt heel erg waarderen."

De voorbereidingen op de opnames zijn al sinds april in volle gang in Nieuw-Zeeland en de opnames gaan officieel op 25 september van start. Avatar 2 en 3 worden tegelijk opgenomen en vlak daarna gaat men verder met films 4 en 5. "Het is het meest ambitieuze project waar ik ooit aan gewerkt heb, maar ook het meest emotionele, buitengewone en mooie. Ik denk dat iedereen die eraan meewerkt, compleet verbaasd is bij het zien van het artwork. Het is ongelofelijk dat we in een tijd leven waarin we dit soort ervaringen naar het publiek kunnen brengen. Omdat ik denk dat Avatar iets veranderd heeft in wat mensen van films verwachten, en dit dat nog honderd keer verder brengt."

Op 18 december 2020 gaat de eerste Avatar-vervolgfilm in première. In december 2021, december 2024 en december 2025 volgt de rest. We weten dat het verhaal om de familie van Jake en Neytiri draait en dat het een verhaal over meerdere generaties en mogelijk zelfs planeten wordt.

NieuwsFilm

meest populair