Algemeen

'The Dark Tower' wordt wel heel kort

Voor een gemiddelde blockbuster.

door Jim Pedd om 09:59 in Algemeen
The Dark Tower wordt wel heel kort. De speelduur van de film is bekend gemaakt en blijkt op 95 minuten te liggen. Daarmee is het verhaal van Nikolaj Arcel korter dan de gemiddelde blockbuster: normaliter zou je een speelduur van twee uur of meer verwachten.

Daarmee kan je er ook vanuit gaan dat The Dark Tower zich vooral gaat concentreren op actie, in plaats van een duik in de mythologie van de boeken te nemen. Het wordt nog interessant om te zien of de film de fans van de boeken van Stephen King echt kan aanspreken straks. Zij vielen immers vooral voor de mythologie van de franchise. Tegelijk kan het wijzen op een zeer strakke film, wat ook goed kan zijn.

Natuurlijk moeten we afwachten tot The Dark Tower in de bioscoop draait, om te oordelen. Centraal staat de laatste scherpschutter Roland Deschain (Idris Elba), die in een eeuwige strijd verwikkeld is met Walter O'Dim (Matthew McConaughey). Hij wil de Donkere Toren omverwerpen en bedreigt daarmee het voortbestaan van het universum. Met het voortbestaan van de wereld op het spel, botsen goed en kwaad in een ultieme strijd.

The Dark Tower draait vanaf 24 augustus in de bioscoop.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Weet nog altijd niet wat ik moet verwachten. Wordt dit goed of de zoveelste Hollywood bagger zoals Sony ze graag uitbrengt elk jaar in augustus.

Wilskracht

Avatar

Als zelfs transformers minstens 2.5 uur duren, vind ik dat dit verhaal ook wel zoiets nodig heeft. Het is wel een erg bijzonder verhaal

Xenolicker

Avatar

Het heeft ook geen groot budget natuurlijk. Volgens wikipedia maar 60 miljoen. Daar moet dan nog eens een 3D conversie van gedaan worden, de nodige speciale effecten natuurlijk, en dan lijken me de twee hoofdrolspelers nu ook niet de goedkoopsten.

MovieWanker

Avatar

Wordt dus een standaard afgeraffeld actie vehikel. Ik verwacht hier nu dus echt helemaal niks meer van. Jammer.

ThomasOMalley

Avatar

Ik ken het originele werk niet, dus kan niet goed oordelen of dit genoeg tijd is om voldoende te vertellen, maar ik snap niet goed waarom alles tegenwoordig meer dan 2 uur moet duren.
Als je 2 of 2,5 of zelfs 3 uur nodig hebt, prima, maar er zijn genoeg goede films die 90-100 minuten duren.
Niets mis mee toch?

GreenHornet

Avatar

het is meer een samengeperst boek, het kan wel eens goed zijn. Vaak bij boekverfilmingen zitten er vaak saaie stukken tussen.

Xenolicker

Avatar

ThomasOMalley - mee eens, ik vind vaak de trailer van een 2.5 uur durende film al te lang duren!

Spider-fan

Avatar

Ik had wel gehoopt op minimaal twee uur. Maar het lijkt zich vooral op het gedeelte met Jake en New York te concentreren. Dus dat is voornamelijk boek 3. Zonder de andere personages, zoals Eddie, Susannah en Oy, en het verleden van Ronald hoeft dat inderdaad niet zo lang te duren. Ik had ook liever dat ze gewoon de boeken aanhielden en er een tv-serie van hadden gemaakt, maar we wachten het af.

Goov25

Avatar

Hmm. Ik ken t verhaal niet, maar het had volgens mij wel iets meer om t lijf dan alleen een 'gunslinger'. Een korte duur is dan geen goed teken.

benjamin

Avatar

Blijkbaar is het idee tegenwoordig dat films twee uur of meer moeten duren. Op zich maak ik mij helemaal geen zorgen over deze speelduur.

Goku32

Avatar

Een film van 95 minuten kan ook gewoon een goeie film zijn. Want Transformer is 3 uur en is een bagger film van de bovenste plank. Dus een film van 95 minuten kan prima een toppertje zijn. Dat is dark tower niet helaas want veel mensen kennen het niet

Nature

Avatar

Prima speelduur lijkt me toch.

Ed Crane

Avatar

ThomasOMalley "Ik ken het originele werk niet, dus kan niet goed oordelen of dit genoeg tijd is om voldoende te vertellen, maar ik snap niet goed waarom alles tegenwoordig meer dan 2 uur moet duren."

Het originele werk is een 8-delige reeks van 4000+ pagina's.

Maar voor zover ik weet wordt dit een sequel daarop, dus wie weet is 95 minuten gewoon goed.

ThomasOMalley

Avatar

Da's behoorlijk wat materiaal. Als ze dat in 95 minuten hadden gepropt, was het denk ik niet mogelijk geweest eer te doen aan het originele werk.
Wellicht gaan ze dit uiteindelijk nog verfilmen. We zullen zien.

Duck-Twacy

Avatar

Bagger film. Aan de trailer te zienheeft het niets met het originele verhaal te maken (kwa sfeer niet, en kwa verhaal niet en kwa bemensing niet). Ik wacht wel totdat ie op tv komt.

Ed Crane

Avatar

Het zou dus wel met het originele werk te maken hebben, het zou er namelijk een vervolg op zijn.

NieuwsFilm

meest populair