'The Dark Tower' wordt wel heel kort

'The Dark Tower' wordt wel heel kort

Voor een gemiddelde blockbuster.

The Dark Tower wordt wel heel kort. De speelduur van de film is bekend gemaakt en blijkt op 95 minuten te liggen. Daarmee is het verhaal van Nikolaj Arcel korter dan de gemiddelde blockbuster: normaliter zou je een speelduur van twee uur of meer verwachten.

Daarmee kan je er ook vanuit gaan dat The Dark Tower zich vooral gaat concentreren op actie, in plaats van een duik in de mythologie van de boeken te nemen. Het wordt nog interessant om te zien of de film de fans van de boeken van Stephen King echt kan aanspreken straks. Zij vielen immers vooral voor de mythologie van de franchise. Tegelijk kan het wijzen op een zeer strakke film, wat ook goed kan zijn.

Natuurlijk moeten we afwachten tot The Dark Tower in de bioscoop draait, om te oordelen. Centraal staat de laatste scherpschutter Roland Deschain (Idris Elba), die in een eeuwige strijd verwikkeld is met Walter O'Dim (Matthew McConaughey). Hij wil de Donkere Toren omverwerpen en bedreigt daarmee het voortbestaan van het universum. Met het voortbestaan van de wereld op het spel, botsen goed en kwaad in een ultieme strijd.

The Dark Tower draait vanaf 24 augustus in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair