Lichtzwaardgevecht voor Luke in 'The Last Jedi'?

Lichtzwaardgevecht voor Luke in 'The Last Jedi'?

En hoe was het voor Rian Johnson om de openingstekst te schrijven?

Het zou zomaar kunnen dat Luke Skywalker (Mark Hamill) een lichtzwaard oppakt in Star Wars: The Last Jedi. Daar lijkt acteur Mark Hamill in elk geval naar te hinten. Fandango sprak met hem over zijn rol en daarin vertelde hij hoe het is om weer een lichtzwaard op te pikken en hoe het past binnen de nieuwe filosofie van het personage.


Afgezien daarvan, vertelde regisseur Rian Johnson aan de L.A. Times hoe het is om de openingstekst te schrijven. Dat blijkt behoorlijk moeilijk te zijn geweest, en hij onthulde een eerste woord: decimated, ofwel gedecimeerd. In welke context we dat woord moeten opvatten is maar de vraag, al zou het ermee te maken kunnen hebben dat de First Order een flinke klap heeft gekregen in The Force Awakens.

"Het was angst... Nou ja, weet je, om eerlijk te zijn, heb ik het gewoon gedaan," vertelde Johnson over het schrijven van de tekst. "Ik begon gewoon met een eerste versie. Ik schreef iets en dat was verschrikkelijk. En toen keek ik een van die achter-de-schermen dingen en hoorde ik [George] Lucas zeggen dat het is als het schrijven van een haiku. Ik realiseerde me tijdens het verfijnen wat hij bedoelde. We hebben de openingstekst een paar weken geleden pas echt afgerond. Omdat je continu bezig bent met nadenken of een bepaald woord nou wel of niet nodig is. Het is als een gedicht en er is maar weinig ruimte om fouten te maken. Wat geweldig is, het is erg leuk om te doen."

Vanaf 13 december in de Nederlandse bioscoop!

NieuwsFilm

meest populair