Algemeen

Steven Soderbergh heeft volgende film al af: 'Unsane'

Gefilmd op iPhone, met Juno Temple en Claire Foy

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 11:17 in Algemeen
Zijn nieuwste film Logan Lucky draait nog niet eens in de bioscoop of Steven Soderbergh heeft zijn volgende film alweer gedraaid. Opmerkelijk op meerdere manieren, niet in de laatste plaats omdat hij enkele jaren geleden nog aankondigde nooit meer een film te gaan maken - waarna hij zich op televisie toelegde.

Er is nog weinig bekend over die nieuwe film van Steven Soderbergh, hoewel bronnen van Variety zeggen dat de film de werktitel Unsane heeft.

Toen Steven Soderbergh zei geen films meer te willen maken, kwam dat deels doordat hij het zat was dat het grootste deel van zijn tijd opging aan het bij elkaar zien te sprokkelen van het benodigde geld, wat meestal veel langer duurt dan het maken of uitbrengen van een film.

Naar het schijnt heeft hij daar met Unsane een oplossing voor gevonden, want in navolging van de indie hit Tangerine van Sean Baker heeft Steven Soderbergh zijn nieuwste film naar verluidt geheel opgenomen met een iPhone, wat de kosten nogal drukt. Laatst zei Soderbergh in een interview op de vraag of hij advies voor jonge filmmakers had om financiering te krijgen voor een kleine film: ''Zorg voor een script en een iPhone en begin gewoon met filmen.'' Kennelijk heeft hij zijn eigen advies opgevolgd.

Je moet dan nog altijd wel je acteurs betalen - hoewel het bekend is dat vele sterren door de jaren heen voor bijna nop met plezier voor Steven Soderbergh werkten. Variety's bronnen claimen dat de hoofdrollen in Unsane voor Juno Temple en Claire Foy zijn.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Dat zal Nolan graag horen, eventjes een film met een Iphone filmen. Leuk als experiment maar dat ding kan geen echte filmcamera's vervangen ook filmt het in 4K

BaronBrood

Avatar

Kan het denk ik het beste hier plaatsen, ik kan Sex, Lies, and Videotape van Soderbergh niet vinden op Filmtotaal. Kijk ik er overheen of staat deze niet op de site?

nieuwslaatste nieuws